www.boswachtersblog.nl/ Rottum

De warmte tegemoet

2 dagen geleden Vogelwachters Aaldrik en Nicolette in Rottum
Zeehonden.

Vogelwachters Nicolette Branderhorst en Aaldrik Pot hebben een prachtige week op Rottumerplaat achter de rug. Met de hogere temperaturen en de luwende wind kwamen ontelbaar veel trekvogels langs en waren ze vele uren in het veld om de vogels en planten in kaart te brengen. Ze bezochten onder meer voor het eerst de lepelaarkolonie op het eiland en probeerden ‘grip’ te krijgen op de meeuwen en bruine kiekendieven die deels broedvogels zijn, maar ook nog steeds doortrekken.

lees meer

Broedseizoen komt op stoom

14 april 2019 Vogelwachters Aaldrik en Nicolette in Rottum
Buizerd.

Nicolette Branderhorst en Aaldrik Pot hebben in hun tweede volle week als vogelwachters op Rottumerplaat de eerste nesten van de eidereenden gevonden. De grauwe ganzen hebben inmiddels kuikens en proberen met hun kroost een veilig heenkomen te zoeken. En tussen het inventariseren van de flora en fauna door, haalden ze ook weer veel rommel van het strand.

lees meer

Avonturen op Rottumerplaat

7 april 2019 Vogelwachters Aaldrik en Nicolette in Rottum
Grote slenk.

Aaldrik Pot en Nicolette Branderhorst hebben hun eerste volle week als vogelwachters op Rottumerplaat achter de rug. Ze zagen hoe drie jonge zeearenden een zeehond probeerden te ‘verorberen’, zochten naar bijzonderheden op het strand en waren druk met het inventariseren van de vroege broedvogels en de overtijende watervogels.

lees meer

Expeditie Rottumeroog 2019 uitverkocht

5 april 2019 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
Met de gids loop je ook over de kwelder van Rottumeroog. Foto: Henk Postma.

De expeditie Rottumeroog 2019 is nu te boeken.

lees meer

Terug naar Rottumerplaat

31 maart 2019 Vogelwachters Aaldrik en Nicolette in Rottum

Aaldrik Pot en Nicolette Branderhorst zijn begonnen aan hun seizoen als vogelwachters op Rottumerplaat. De eerste dagen verkennen ze het eiland en noteren de eerste broedende vogels zoals de grauwe ganzen. Ook het paartje slechtvalken blijkt al eieren te hebben. Er ligt gelukkig weinig rommel meer op het eiland.

lees meer

Expeditie Rottumeroog vanaf 5 april te boeken

15 maart 2019 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
Avondlicht over het wad bij Rottumeroog

In de periode 30 juli t/m 12 oktober 2019 organiseert Staatsbosbeheer expedities naar Rottumeroog. De expeditie biedt een unieke kans om te genieten van de rust en stilte van het Werelderfgoed Waddenzee en om het normaal niet toegankelijke eiland te beleven. Vanaf vrijdag 5 april eind van de middag zijn de expedities naar Rottumeroog weer te boeken.

lees meer

Einde seizoen voor de vogelwachters

4 september 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum

In de ‘staart’ van het broedseizoen verblijven Aaldrik Pot en Nicolette Branderhorst tien dagen op Rottumerplaat als vogelwachters. De laatste jonge sterns, meeuwen en scholeksters krijgen nog wat lekkers van hun ouders toegestopt, maar het merendeel staat al op eigen benen. Het is voor de vogelwachters onder meer tijd om de ‘jaarlijsten’ te vervolmaken.

lees meer

Augustus op Rottumerplaat

31 augustus 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum

Op vrijdag 27 juli vertrekken Ali en Harry Horn voor de derde en laatste keer dit vogelwachtseizoen naar Rottumerplaat.
Ze lossen René Vos, Vasco van der Boon en Aielle Erens af, die tijdens de hittegolf Rottumerplaat bemanden.

lees meer

Rottumerplaat tijdens de hittegolf

27 augustus 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum

Tijdens de hittegolf van afgelopen juli werd Rottumerplaat door drie vogelwachters bewaakt. Aielle Erens, René Vos en Vasco van der Boon verbleven twee weken op het eiland. Ze namen er voor de eerste keer de koninginnepage waar en constateren dat het voor scholeksters, zilvermeeuwen en kleine mantelmeeuwen een goed broedseizoen lijkt te worden.

lees meer

Zomer op Rottumerplaat

26 augustus 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum

Hans Roersma en Nelly van Brederode waren van half juni tot half juli de vogelwachters op Rottumerplaat. Voor hen was het de twaalfde keer dat ze naar Rottum afreisden. Ze doen in dit weblog verslag van de veranderingen die het eiland en haar bewoners ondergaan.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog