www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

week van de teek

10 april 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

maandag 15 april start de week van de teek. Hoewel de teek tegenwoordig bijna jaarrond aanwezig is, begint bij de start van de lente ook het tekenseizoen. Controleren op tekenbeten is belangrijk voor het voorkomen van ziektes als lyme. Tijdens de week van teek wordt iedereen via verschillende media gewezen op dit belang van controleren.

lees meer

blij met vrijwilligers!

27 maart 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Eén van de mooie dingen in mijn werk is het contact met vrijwilligers. Mensen die zich belangeloos inzetten voor de natuur. Die de natuur nog mooier maken voor henzelf maar ook vooral voor anderen. Je hebt ze in alle soorten en maten. Mensen die bijna dagelijks hun ding doen, mensen die dat wekelijks of maandelijks doen of slechts incidenteel. Met al die mensen ben ik even blij. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij naar vermogen!

lees meer

De aanlijner wint

13 maart 2019 staatsbosbeheerwestbrabant in Noord-Brabant

Zondag 17 maart vragen Brabantse boswachters in het Mastbos aandacht voor problemen die loslopende honden (kunnen) veroorzaken.

lees meer

Het is voorjaar!

27 februari 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Als je buiten bent en je voelt de zon op je huid, je ziet de helblauwe lucht en je hoort de vogels om het hardst roepen, dan kun je bijna niet geloven dat het eigenlijk nog winter is…maar dat is het wel want het is pas 27 februari.

lees meer

Even voorstellen: nieuwe boswachter!

13 februari 2019 Boswachter Tim Rommens in Noord-Brabant

Mijn naam is Tim Rommens. Via dit blog wil ik me graag aan jullie voorstellen. Ik ben de nieuwe boswachter van de Brabantse Wal, Turfvaart, Brabantse Delta en het Hollands Diep.

lees meer

Heeft u ze al gezien in het bos? Die bijzondere groene “paaltjes” of “latten”?

30 januari 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Ik krijg sinds enkele weken regelmatig dezelfde vraag: “Wat zijn toch die groene latten in het bos? Ze staan in groepjes bij elkaar als een soort heksenkring.” Wat een spannende vraag! Is het een illegale kunstproject, zijn het restanten van semi-religieuze bijeenkomsten( ja echt…ook dat komen we tegen) of achtergebleven kinderspelletjes? Of is er toch een hele normale verklaring?

lees meer

Trailrunning in de Brabantse Kempen

17 januari 2019 Boswachter Erik Schram in Noord-Brabant

Trailrunning Europe organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer trailruns in de natuur. Trailrunning is een sport die bestaat uit hardlopen en wandelen over paden. Het verschilt van normaal hardlopen doordat het over het algemeen op onverharde paden plaatsvindt. Inmiddels zijn er in het Leenderbos van ruim 2400 hectare groot twee trailruns georganiseerd. De routes zijn tussen de 7 en 44 kilometer en samen met de boswachter uitgezet over wegen en wandelpaden in het gebied.

lees meer

Toevoeging regels commerciële activiteiten op toegangsborden

16 januari 2019 Boswachter Alwin Brandt in Noord-Brabant

Staatsbosbeheer wil, als eigenaar van natuur- en recreatiegebieden, graag weten wat er buiten gebeurt. Daarom worden organisatoren van evenementen gevraagd om zich vooraf te melden bij Staatsbosbeheer. Een van de middelen die we als organisatie gaan gebruiken ter communicatie is dat met ingang van 2019 de meldingsplicht ook op de huidige toegangsborden geplaatst wordt.

lees meer

De allerbeste wensen voor een super 2019!

2 januari 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Namens alle boswachters van Brabant wens ik alle lezers een heel mooi, gezond, gelukkig en vooral groen nieuwjaar. Dat alle wensen uit mogen komen en dat er over een jaar terug gekeken kan worden op een heel geslaagd 2019!

lees meer

Laat je betoveren in het Mastbos!

19 december 2018 Boswachter Floris Hoefakker in Noord-Brabant

Tijdens deze donkere dagen brandt er in Breda volop licht! De stad is namelijk het sprookjesachtige decor van Betoverend Breda. Als trotse beheerder en eigenaar van hét meest sprookjesachtige bos van Nederland, het Mastbos, kan Staatsbosbeheer natuurlijk niet achterblijven!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog