www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Een foto zegt meer dan duizend woorden!

3 juli 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Wat houdt boswachters bezig? Wat zien we? Waar worden we blij van? Afgelopen week vroeg ik aan collega’s foto’s te sturen van leuke dingen die ze in het veld tegen komen voor een blog. Dit naar aanleiding van een foto die Tim Rommens blij in de collega-appgroep deelde. Hieronder een greep uit de inzendingen.

lees meer

Wat is het warm hè?

26 juni 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Net als ik, hoort u deze dagen ongetwijfeld ook steeds maar weer de vraag/opmerking: “Wat is het warm he?” Ik heb het idee dat hoe vaker ik het hoor, des te meer last ik krijg van de warmte. En dat terwijl ik helemaal geen last wil hebben van de warmte. Ik wil er eigenlijk alleen van genieten. En op het moment dat ik genoeg genoten heb van de warmte zoek ik verkoeling. Dat kan in de natuur.

lees meer

Let op: Eikenprocessierupsen!

4 juni 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

We zien nu meer eikenprocessierupsen in onze bossen dan eerdere jaren. Deze plaagdieren zitten ook in de speelbossen. Vermijd het contact met de rups en de haartjes!

lees meer

zelfs vogelbescherming Nederland heeft oog voor “onze” ooievaars!

3 juni 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Onlangs maakte Vogelbescherming Nederland opnames voor een filmpje op hun website over de ooievaars in het Markdal. Het koppel was al beroemd in Breda en omstreken maar geniet dus inmiddels ook landelijke bekendheid. Volg de link in het bericht om het te bekijken.

lees meer

Jonge ooievaartjes Markdal Breda laten zich al goed zien!

15 mei 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

De jonge ooievaartjes in het Markdal Breda laten zich goed zien! Jos Schetters maakte deze foto.

lees meer

Zo film je reeën alleen met “onbemande camera’s”!

8 mei 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Zodra reeën mensen ruiken of zien gedragen ze zich toch net iets anders dan wanneer ze zich volledig onbespied wanen. Met een wildcamera kun je prachtige beelden maken van totaal ontspannen reeën.

lees meer

week van de teek

10 april 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

maandag 15 april start de week van de teek. Hoewel de teek tegenwoordig bijna jaarrond aanwezig is, begint bij de start van de lente ook het tekenseizoen. Controleren op tekenbeten is belangrijk voor het voorkomen van ziektes als lyme. Tijdens de week van teek wordt iedereen via verschillende media gewezen op dit belang van controleren.

lees meer

blij met vrijwilligers!

27 maart 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Eén van de mooie dingen in mijn werk is het contact met vrijwilligers. Mensen die zich belangeloos inzetten voor de natuur. Die de natuur nog mooier maken voor henzelf maar ook vooral voor anderen. Je hebt ze in alle soorten en maten. Mensen die bijna dagelijks hun ding doen, mensen die dat wekelijks of maandelijks doen of slechts incidenteel. Met al die mensen ben ik even blij. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij naar vermogen!

lees meer

De aanlijner wint

13 maart 2019 staatsbosbeheerwestbrabant in Noord-Brabant

Zondag 17 maart vragen Brabantse boswachters in het Mastbos aandacht voor problemen die loslopende honden (kunnen) veroorzaken.

lees meer

Het is voorjaar!

27 februari 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Als je buiten bent en je voelt de zon op je huid, je ziet de helblauwe lucht en je hoort de vogels om het hardst roepen, dan kun je bijna niet geloven dat het eigenlijk nog winter is…maar dat is het wel want het is pas 27 februari.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog