www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Update Waarderhout Heerhugowaard

6 juli 2018 Boswachter Maarten in Noord-Holland

Het speelbos aan de Rustenburgerweg krijgt deze maand twee nieuwe speeltoestellen. Ook zullen de werkzaamheden weer beginnen: er wordt gewerkt aan het verbeteren van de waterhuishouding van de Waarderhout.

lees meer

Elswout cultuurhistorische parel van Staatsbosbeheer

4 juli 2018 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Dit jaar is uitgeroepen tot het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed. Een initiatief van de Europese commissie om veel mensen in contact te brengen met ons erfgoed. Staatsbosbeheer verbindt zich hier graag aan door maandelijks één van onze cultuurhistorische parels met een bijzondere activiteit in de kijker te zetten.

lees meer

Bird Brewery opent proeflokaal in Diemerbos

3 juli 2018 staatsbosbeheer1 in Noord-Holland

Bird Brewery zocht de perfecte plek voor een eigen proeflokaal. Door een pitch van Staatsbosbeheer te winnen is die ideale plek nu gevonden aan de rand van Amsterdam. Staatsbosbeheer en de gemeente Diemen wensen House of Bird veel succes!

lees meer

De grutto is volop aan het broeden

10 juni 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

De grutto is volop aan het broeden. Op het eiland van de Westwouderpolder zijn in landelijk perspectief de dichtheden van de weidevogels, waaronder de grutto, nog goed. Op verschillende momenten in het jaar ga ik kijken hoe het ervoor staat met de grutto in onze gebieden. Dit is de derde vlog in de reeks van ‘Volg de grutto’.

lees meer

Voorjaar in het Purmerbos

26 april 2018 Inga Tessel in Noord-Holland
voorjaar in het Purmerbos

Als ik nu zo door het Purmerbos loop zijn de bomen mooi frisgroen en komen de eerste blaadjes aan de bomen weer tevoorschijn. Dat er zoveel groeit in het Purmerbos heeft te maken met ondergrond van het bos. Het bos ligt namelijk op de bodem van het meer de Purmer. Precies 400 jaar geleden werd het meer drooggemalen en op deze kleigrond heeft Staatsbosbeheer 31 jaar geleden een bos aangelegd. Jaarlijks vinden er in het bos allerlei werkzaamheden plaats zodat het bos, bos zal blijven.

lees meer

Met Pinksteren dobberen door het Guisveld

11 april 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
dobberen

Tijdens Pinksteren, op zondag 20 en maandag 21 mei, kun je speciaal dit jaar een vaartocht boeken in het natuurgebied het Guisveld nabij Wormerveer. Al ruim 20 jaar werd er tijdens Pinksteren door Staatsbosbeheer het evenement ‘Wandelen over water’ georganiseerd. Door wijzigingen in de Wet natuurbescherming moet er voor het jaarlijkse wandelevenement een vergunning worden aangevraagd. Het vergunningstraject is voor Pinksteren 2018 nog niet afgerond. Daarom is er dit jaar het evenement ‘Dobberen door het Guisveld’ in het leven geroepen.

lees meer

Vroege vleermuis weer naar bed gebracht

30 maart 2018 Boswachter Robbie Harren in Noord-Holland

Vorig jaar rond deze tijd liep ik met een boomklem, spuitbus, vleermuissjabloon en een halve papierwinkel door Elswout om vleermuisverblijven te inventariseren en te markeren met een ´batmark´. Weken door weer en wind door de bossen van Elswout gestruind, honderden vleermuisverblijven bezocht, en niet één vleermuis gezien… Tot nu! Een bezoeker kwam enige tijd geleden naar mij toe met de melding dat er een vleermuis op het pad langs de Kleine vijver lag, ze hadden het vliegende zoogdiertje langs het pad gelegd.

lees meer

De grutto is er weer!

23 maart 2018 Inga Tessel in Noord-Holland
aanvliegende grutto's

Eind februari was de eerste grutto alweer in onze gebieden gespot. Na de vorstperiode van afgelopen paar weken was het ook de grutto te koud. Ze vliegen mee met de vorstgrens en gaan dan weer een stukje zuidelijker. Het is nu weer wat warmer en dat is voor de grutto het teken om terug te komen.

lees meer

De grutto is weer in Nederland!

20 maart 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

De grutto is weer in Nederland! Momenteel komen er in de Kalverpolder, vlakbij de Zaanse Schans, grote groepen grutto’s aan. Op verschillende momenten in het jaar ga ik kijken hoe het ervoor staat met de grutto in onze gebieden. Dit is de tweede vlog in de reeks van ‘Volg de grutto’.

lees meer

Werkdag Vogeleiland Huizen

20 maart 2018 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Op Zaterdag 24 maart is er een werkdag op het vogeleiland bij Huizen. Riet en ruigte wordt gemaaid ten behoeve van grondbroeders en het maaisel wordt op hopen gezet voor de Ringslang.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog