www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Lente! Dus extra lief zijn voor de natuur

3 dagen geleden Boswachter Rosan op den Kelder in Oostvaardersplassen

Het gonst van de zoemende insecten om mij heen. Bij het geluid van de eerste tjiftjaf weet ik het zeker: de lente is echt begonnen! Het hele voorjaar zijn we in feite op kraamvisite in de natuur, het leefgebied van vele broedende, parende en barende dieren en van nieuwe, groeiende planten. We vragen bezoekers dan ook respectvol met de kraamkamers om te gaan: blijf op de paden, houd honden aan de lijn.

lees meer

Zeearenden en hun netwerk: een artistiek web

1 maart 2024 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Onlangs publiceerde Werkgroep Zeearend Nederland hun Voortgangsrapportage 2023 over het ‘terreingebruik, dispersie en sterfte van jonge Zeearenden uit Nederland’. Een rapportage die we als boswachters in de Oostvaardersplassen graag in ons mailboxen ontvangen en verwachtingsvol lezen.

lees meer

Nieuw zeearendnest in het Hollandse Hout

20 februari 2024 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Voor het eerst in de geschiedenis van de Oostvaardersplassen heeft een zeearendpaar het bosgebied van de Hollandse Hout uitgekozen om hun nest te bouwen.

lees meer

Het perfecte valentijnsboeket

13 februari 2024 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

De beste tip voor Valentijnsdag. Nodig je lief uit voor een wandeling. Er is zo veel te horen en te zien dat het denken je vergaat.

lees meer

In de ban van de ring

8 februari 2024 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Een blog over het verhaal achter de geringde vogels die we kunnen zien op hun trektocht tussen verschillende natuurgebieden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog