www.boswachtersblog.nl/ Texel

Konijn belangrijk voor Texels duin

5 dagen geleden Boswachter Thomas van der Es in Texel

Konijnen zijn belangrijk voor het Texelse duinlandschap. Door hun graverij en gegraas zorgen ze voor een open en karakteristiek landschap.

lees meer

De Prins Hendrikzanddijk is vogelrijk

12 april 2024 Charlotte Maas in Texel

De Prins Hendrikzanddijk is vogelrijk. Alle seizoenen zijn er boeiend, maar komende periode wordt het echt spannend. Zullen er weer vele duizenden grote sterns gaan broeden. Ook wij zijn super benieuwd!

lees meer

‘Ik broed!’

11 april 2024 Charlotte Maas in Texel

Heb jij deze borden al gezien op de Waddeneilanden? Help ook kwetsbare strandbroeders het broedseizoen door! Houd afstand van nesten en houd honden aan de lijn. Namens Natuurmonumenten, provincie Fryslân, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland, bedankt!

lees meer

Hier broeden tapuiten!

4 april 2024 Charlotte Maas in Texel

De tapuit is tegenwoordig een van de zeldzaamste broedvogels van Nederland. Tapuiten broeden van april tot en met juni. Texel is een van de bijzondere plekken in Nederland waar tapuiten nog broeden daarom zetten we ons in om hen extra bescherming te bieden. Bij het Renvogelveld en de Tuintjes kom je lichtgroene bordjes tegen die je attenderen op de aanwezigheid van de tapuit en is er rondom het Renvogelveld een afzetting geplaatst. Je kunt de Tuintjes en het Renvogelveld nog steeds bezoeken en een wandelen over de aangegeven wandelpaden. We vragen bezoekers om op de paden te blijven, de hond aan te lijnen en de vogels niet te verstoren.

lees meer

Vogelwacht weer van start

29 maart 2024 Charlotte Maas in Texel

Vanaf zondag 31 maart zijn er weer vrijwillige vogelwachters actief bij de vogelkijkpunten Het Diepe Gat en De Geul. Deze vogelwachters vertellen je graag alles over de vogels in het gebied en de bijzondere natuur in het Nationaal Park Duinen van Texel.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog