www.boswachtersblog.nl/ Texel

Aan de slag met natuurherstel in Nationaal Park Duinen van Texel.

13 uur geleden Boswachter Erik van der Spek in Texel
natuurherstel, PAS, verstuiving

Staatsbosbeheer start binnenkort met de voorbereidingen van natuurherstel maatregelen in het Nationaal Park Duinen van Texel. Maatregelen als maaien, het verwijderen van planten en opslag en plaggen hebben als doel het unieke open duinlandschap met bijbehorende dieren- en plantensoorten te behouden. Dit is nodig omdat te veel stikstofneerslag heeft gezorgd voor forse groei van planten en bomen die andere bijzondere soorten bedreigen.

lees meer

Muizenoor, een vrolijke aankondiging van de zomer op Texel

7 dagen geleden Boswachter Erik van der Spek in Texel
muizenoor

Muizenoor begint nu in bloei te komen. Op Texel is deze plant vooral te vinden in de duinen en op tuinwallen. Muizenoor is een havikskruid uit de grote familie van de composieten.

lees meer

Verslag van boswachter Dick Schermer begin mei Duinen van Texel

19 mei 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel

De boswachter van Staatsbosbeheer op Texel invormeren elkaar regelmatig over hun ervaringen. Dit schreef boswachter Dick Schermer over begin mei.

lees meer

Oeverzwaluwen broeden in struingebied van De Slufter Texel

17 mei 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel
oeverzwaluwen, Slufter

Ondertussen zijn er 15 nestgangen van oeverzwaluwen in een stijlrand van de Slufterbollen in het zuiden van het struingebied van De Slufter. Om de nesten van deze vogels te beschermen heeft Staatsbosbeheer een tijdelijke afzetting gerealiseerd. De stijlrand wordt hiermee tegen instorten beschermd en mensen kunnen vanaf veilige afstand de aan- en afvliegende oeverzwaluwen bewonderen.

lees meer

Het Geheim van boswachter Min in De Dennen op Texel

16 mei 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel
Het Geheim, Dennen, rondwandeling

Een van de rondwandelingen van Staatsbosbeheer, Het Geheim 2,5km, loopt door het zuidelijk deel van De Dennen. Er zitten stevige klimmetjes in en delen van het pad zijn ruig. De route, met blauwe rondwandelmarkering, gaat langs een perceel waar boswachter Min probeerde zonder te planten bos te realiseren, zijn Geheim.

lees meer

Een week van de boschwachter van Staatsbosbeheer op Texel in mei 1900

9 mei 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel
Texel, Staatsbosbeheer, bosaanleg

Een van de leuke dingen uit het archief van Staatsbosbeheer is het Journaal van K. Min Staatsboschwachter op het Eiland Tessel. Het journaal over de periode 1 februari 1900 tot en met 23 februari 1902 geeft een goed inzicht op het werk van deze boswachter.

lees meer

Novalishoeve en Staatsbosbeheer Texel tekenen samenwerkingsovereenkomst

3 mei 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Novalishoeve en Staatsbosbeheer werken al heel wat jaren samen. De verschillende manieren waarop wij samenwerken zijn nu vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Deze samenwerking past bij Novalishoeve omdat zo aan cliënten een dagbesteding geboden kan worden die hun participatie in de samenleving bevorderd door het werken in het groen op een manier die een zichtbare bijdrage levert aan de natuur. Voor Staatsbosbeheer is het een goede mogelijkheid deze cliënten vanuit onze maatschappelijke en positie verantwoordelijkheid de mogelijkheid te geven om op een goede en zinvolle manier in de Nederlandse samenleving te participeren.

lees meer

IVN – Texel organiseert introductiewandeling Natuurgidsencursus. Natuurgids worden op Texel? Nu kans op opleiding IVN. Bericht van IVN Texel

30 april 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel
IVN, natuurgids, Texel

Op maandag 2 mei organiseert IVN-Texel (Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid) een introductiewandeling in het Hogeberg gebied om natuurliefhebbers te informeren over de Natuurgidsenopleiding die in september op Texel van start gaat.

lees meer

Een week van de boschwachter van Staatsbosbeheer op Texel in april 1900

26 april 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel
bosaanleg, bomenplanters

Een van de leuke dingen uit het archief van Staatsbosbeheer is het Journaal van K. Min Staatsboschwachter op het Eiland Tessel. Het journaal over de periode 1 februari 1900 tot en met 23 februari 1902 geeft een goed inzicht op het werk van deze boswachter.

lees meer

Vacature interim teamleider op Staatsbosbeheer Texel, wordt mogelijk een permanente functie. Dit is je kans!

22 april 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel
Nederlanden Texel Oorlogsschip

Staatsbosbeheer heeft een vacature voor een teamleider op Texel. In deze interim opdracht ben je verantwoordelijk voor het behalen van de afgesproken resultaten in dit beheergebied. Je geeft leiding aan een team van acht boswachters beheer, ecologie en publiek. Je maakt deel uit van het provinciaal managementteam, waar je bijdraagt aan de ontwikkeling van de provinciale eenheid Staatsbosbeheer Noord-Holland.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog