www.boswachtersblog.nl/ Texel

Vogelwachtseizoen van start

3 dagen geleden Boswachter Glenn van Ginkel in Texel

Sinds 1 april zijn er weer vogelwachters actief bij de vogelkijkpunten in de Slufter en De Geul. De vrijwilligers van Staatsbosbeheer vertellen je graag over de vogels en de bijzondere natuur in het Nationaal Park Duinen van Texel. Ze informeren bezoekers over hoe ze van de natuur kunnen genieten zonder deze te schaden; dit is tijdens het broedseizoen extra belangrijk. Boswachter Glenn vertelt over de vogels die je de komende tijd tegen kunt komen op het eiland.

lees meer

Paasweekend in de Texelse natuur: tips van de boswachter

3 dagen geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Ondanks dat het vorig weekend ineens weer even sneeuwde, kunnen we er niet meer omheen: het is echt lente op Texel. Lammetjes huppelen door de weilanden, krokussen en narcissen komen overal op en vogels zijn druk met het bouwen van nesten. Ga dit lange paasweekend op pad om te genieten van de natuur op het eiland. Help je mee het strand op te ruimen of ga je toch liever paaseieren zoeken in het bos?

lees meer

Mooie opkomst after-dunning excursie

4 april 2019 Boswachter Glenn van Ginkel in Texel

De dunning in het bos is afgerond, tijdens de after-dunning excursie op 27 maart konden geïnteresseerden mee met boswachter Erik en boswachter Glenn om uitleg te krijgen over waar en waarom er is gedund.

lees meer

1 april: Staatsbosbeheer lanceert eigen goedkoper vignet

1 april 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

In de Texelse Courant van vrijdag 29 maart was te lezen dat de voorverkoop van het nieuwe alternatief voor het Texel Vignet vandaag zou beginnen. Oplettende lezers hadden snel door dat het om een 1 april grap ging.

lees meer

Omgevingsavond beheerplan: laat je informeren en denk mee

25 maart 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Binnen Staatsbosbeheer wordt er gewerkt met beheerplannen, deze plannen bevatten de uitwerking van onze ambities en concrete doelen voor een bepaalde periode. Een beheerplan is niet het einddoel maar eerder het startpunt van een nieuwe periode van beheer. Op Texel hebben wij twee beheerplannen: het beheerplan Nationaal Park Duinen van Texel en het beheerplan oude & nieuwe Land. Op woensdag 3 april organiseert Staatsbosbeheer een omgevingsavond om het beheerplan oude & nieuwe land toe te lichten en met elkaar in gesprek te gaan.

lees meer

Vrijwilligersgroep voor 19e keer op Texel: kom ook helpen!

22 maart 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

We kunnen inmiddels niet meer zonder ze, de vrijwilligers van de werkgroep Kwadijkervlot uit Purmerend, die elk voorjaar naar het eiland komen om Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten een handje te helpen. Ook dit jaar gaan ze weer aan de slag: op zaterdag 23 maart herstellen ze, samen met IVN StrunerKids, een tuunwal op de Hoge Berg. Op zondag 24 maart is het tijd voor de jaarlijkse opknapbeurt van insectenreservaat De Zandkuil. Vrijwilligers die ook willen helpen, zijn welkom.

lees meer

Geen exoten in de sloten: strijd tegen woekerplant begint

19 maart 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Het lijkt misschien onschuldig, de inhoud van je aquarium legen in een sloot of vijver nadat de goudvissen van je kind het loodje hebben gelegd. Maar dit is waarschijnlijk hoe watercrassula, een snelgroeiende waterplant uit Australië die tot voor kort werd verkocht als aquariumplant, ooit in de Nederlandse natuur terecht is gekomen. De plant vormt een gevaar voor de biodiversiteit en het watersysteem; het groeit snel, overwoekert andere soorten en is moeilijk te bestrijden. Helaas is er ook op Texel watercrassula gesignaleerd, verschillende partijen werken nu samen om de invasie tegen te gaan.

lees meer

After-dunning excursie op 27 maart

18 maart 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Op woensdag 27 maart organiseert Staatsbosbeheer een excursie in De Dennen. De boswachter laat de plaatsen zien waar de dunning is uitgevoerd en licht toe waarom dit is gedaan, daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen. We starten om 11:00 bij ’t Turfveld. We vragen geïnteresseerden om op de fiets te komen zodat we meerdere plaatsen kunnen bezoeken.

lees meer

De Slufter op Texel weer een stuk schoner

13 maart 2019 Boswachter Glenn van Ginkel in Texel

Op zaterdag 9 maart was de vuilruimactie in de slufter van Staatsbosbeheer. Het was nog even de vraag hoeveel animo er zou zijn met het dreigende slechte weer wat in aankomst was. De animo was gelukkig toch nog zeer goed, met zoon 40 a 50 mensen gewapend met handschoenen en vuilniszakken liepen we de slufter in om de strijd met het zwerfvuil aan te gaan.

lees meer

Internationale vrouwendag

8 maart 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Mijn mannelijke collega’s zijn het met mij eens: vrouwen zijn onmisbaar, ook binnen Staatsbosbeheer. In dit filmpje leggen ze uit waarom het zo belangrijk is dat er ook vrouwelijke boswachters zijn.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog