www.boswachtersblog.nl/ Texel

‘Oudste’ boom van Texel omgewaaid langs Rozendijk

11 uur geleden Boswachter Charlotte Biskop in Texel

Afgelopen weekend is een prachtige Corsicaanse Den omgewaaid langs het fietspad aan de Rozendijk. De boom hoorde bij de eerste bomen die op het eiland werden geplant in 1898.

lees meer

Veilige fietspaden op Texel als gezamenlijk doel

12 maart 2018 Boswachter Charlotte Biskop in Texel

Over de staat van de fietspaden op Texel wordt een hoop gezegd en geschreven. En terecht, want de fietspaden op het eiland leveren een belangrijke bijdrage aan de mobiliteit voor zowel Texelaars als toeristen. Veilige fietspaden, met voldoende capaciteit voor alle gebruikers is ook wat Staatsbosbeheer nastreeft.

lees meer

Doe mee aan de schoonmaakactie in De Slufter op zaterdag 10 maart

28 februari 2018 Boswachter Charlotte Biskop in Texel

Het is een traditie aan het begin van het broedseizoen: enthousiaste vrijwilligers helpen de boswachter van Staatsbosbeheer om zwerfafval te ruimen uit het bijzondere natuurgebied De Slufter op Texel. We kunnen jouw hulp goed gebruiken, meld je nu aan via texel@staatsbosbeheer.nl.

lees meer

Terugkeer eerste lepelaar opent broedseizoen 2018 op Texel

26 februari 2018 Boswachter Charlotte Biskop in Texel

De eerste lepelaar is teruggekeerd uit het overwinteringsgebied en daarmee is het broedseizoen van 2018 traditioneel ingeluid. De extra wandelpaden worden afgesloten en honden moeten weer aan de lijn.

lees meer

Word jij vogelwachter voor een week in De Geul op Texel?

22 februari 2018 Boswachter Charlotte Biskop in Texel

Staatsbosbeheer zoekt nog een aantal vrijwillige vogelwachters voor het uitkijkpunt in De Geul op Texel. Wil jij een week genieten van dit unieke natuurgebied en je liefde voor de natuur delen met anderen? Meld je dan aan.

lees meer

Ruim dunnen maakte einde aan bossterven op Texel

8 februari 2018 Boswachter Erik van der Spek in Texel
dunnen

Tot bijna veertig jaar terug gingen in De Dennen jaarlijks veel dennen dood. Vooral bij De Koog verschoof de bosrand jaarlijks enkele meters in de richting van het dorp. De op een andere manier te gaan dunnen heeft Staatsbosbeheer dit bossterven een halt toe kunnen roepen.

lees meer

Meld je aan: Excursie inrichting natuurgebied Hanenplas Texel

6 februari 2018 Boswachter Charlotte Biskop in Texel

De werkzaamheden in natuurgebied Hanenplas zijn al een tijdje in volle gang. Wil je meer weten over de inrichting van het gebied en zien hoe daaraan gewerkt wordt? Meld je dan aan voor de excursie op dinsdag 13 februari.

lees meer

Tip van de boswachter: geniet van de rust en het uitzicht in de Muy

25 januari 2018 Boswachter Charlotte Biskop in Texel

In de verte hoor ik de zee. Wat grauwe ganzen, de wind. Om me heen glooien duinen de horizon, de natte delen van de Muy weerspiegelen de blauwe lucht en de Galloway-runderen ritselen door de bosjes. Ervaar de rust van de Muy met deze winterse wandeling.

lees meer

Winters Texel: Kleurrijke duinen en slapend leven in Eierland

18 januari 2018 Boswachter Charlotte Biskop in Texel

De natuur lijkt in de winter misschien niet zo interessant, maar niets is minder waar. Stiekem gebeurt er van alles, zeker als je weet waar je moet kijken. Trek een warme jas aan en ontdek de kleurrijke korstmossen in de grijze duinen van Eierland. Of ga op zoek naar de typische nesten van de bastaardsatijnrups.

lees meer

Hoe en waarom wordt er volgende winter gedund in De Dennen? Meld u aan voor de excursie op 24 januari

9 januari 2018 Boswachter Charlotte Biskop in Texel
De Dennen op Texel

Volgende winter zal er worden gedund in De Dennen. Door bomen weg te halen geven we andere bomen ruimte om te groeien en blijft het bos gezond. Hoe en waar we dit gaan doen leggen we u graag persoonlijk uit tijdens een excursie op 24 januari.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog