www.boswachtersblog.nl/ Texel

22 februari opruimactie in De Slufter – help je mee?

17 uur geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

De combinatie van storm Ciara en hoog water zorgde er vorige week voor dat De Slufter volstroomde met water. De Noordzee heeft een prachtig vloedmerk achter gelaten, een bron van leven. Helaas brengt de zee niet alleen natuurlijk materiaal met zich mee maar ook veel zwerfafval. A.s. zaterdag 22 februari is onze opruimactie in De Slufter en hopen we met een grote groep vrijwilligers alles wat niet thuishoort in het gebied op te ruimen. Help je ook mee? Na afloop staat er een warme kop soep voor je klaar bij Café-Restaurant De Slufter.

lees meer

Konikpaarden blijven op Texel

6 dagen geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

De 19 koniks, die in de Slufter staan, mogen op het eiland blijven. De afgelopen weken hebben we onze uiterste best gedaan om andere gebieden voor de paarden te zoeken. Helaas zijn er geen gebieden gevonden die voldoen aan onze criteria. Daarom hebben we nog eens goed gekeken of we de problemen kunnen oplossen zodat de paarden toch op Texel kunnen blijven. Begrazing is namelijk wel gewenst in het gebied. Met verschillende maatregelen kunnen de paarden nu op Texel blijven. Lees meer hierover in dit blog.

lees meer

Voorbereiding vertrek groep koniks gestart

30 januari 2020 Boswachter Erik van der Spek in Texel

De voorbereidingen van het vertrek van de groep konikpaarden is gestart. Deze week is er een vangkraal geplaatst in De Slufter. Meer weten? Lees dit blog.

lees meer

Start Natura 2000 herstelmaatregelen

30 januari 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Staatsbosbeheer is gestart met de uitvoering van Natura 2000 herstelmaatregelen. De maatregelen, deel van het Natura 2000 beheerplan, hebben als doel om het effect van stikstofneerslag op de natuur te verminderen. Er wordt er op verschillende plekken gechopperd of geplagd; het verwijderen van een deel van de bovenste grondlaag. Ook worden er stuifkuilen gemaakt; het afgraven van stukken duin waardoor kalkrijker zand verder het land in kan waaien. De maatregelen hebben als doel om het unieke open duinlandschap met bijbehorende dieren- en plantensoorten te behouden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind februari afgerond.

lees meer

Koniks vertrekken van Texel

21 januari 2020 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Vorig jaar kwam er een groep koniks naar Texel. De kudde kwam half januari vorig jaar tijdelijk naar het eiland.
In De Slufter had Staatsbosbeheer in afwachting van de evaluatie van de begrazing op dat moment geen grazers lopen terwijl begrazing wel bij het beheer past.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog