www.boswachtersblog.nl/ Texel

Start broedseizoen: doe mee met de Groene Wandelpaden Challenge

10 uur geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Nog een week en dan gaat op Texel het broedseizoen weer van start. Dit betekent dat de extra wandelpaden (groen) die vorig najaar zijn opengesteld binnenkort weer gesloten worden zodat verschillende vogels rustig kunnen broeden. Om tot 1 maart nog te genieten van deze uitdagende wandelpaden, nodig ik je uit om met mij mee te wandelen tijdens de “Groene-Wandelpaden-Challenge”.

lees meer

“…en voor de Texelaars, welkom thuis”

7 dagen geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel
Anna Sprenkeling: nieuwe boswachter publiek op Texel

Mijn naam is Anna Sprenkeling en ik ben ontzettend blij dat ik mij sinds 1 februari mag inzetten als boswachter publiek voor Staatsbosbeheer Texel. Tot mijn 14e jaar waren de Texelse bossen en duinen mijn achtertuin. In mijn functie als boswachter publiek ga ik aan de slag met o.a. recreatie, educatie en communicatie. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren, zodat de Texelse kinderen van de toekomst ook kunnen genieten van al het moois dat ons eiland te bieden heeft.

lees meer

Stuivend zand in de duinen

8 februari 2019 Boswachter Dick Schermer in Texel

Stuivend zand zorgt voor stuifkuilen in de duinen, deze zorgen voor vermindering van de invloed van stikstof en zorgen voor veel nieuw leven in de duinen.

lees meer

Hazen in het open veld

1 februari 2019 Boswachter Dick Schermer in Texel

Hazen komen algemeen voor in de kwelder van de Slufter. Ze leven daar van voedselrijke planten . Door hun springvermogen passeren ze gemakkelijk de kreken. Soms zoeken ze voedsel in de achterliggende polders en wagen zich over de Zanddijk.

lees meer

Plastic in de Slufter op Texel, door Glenn van Ginkel

1 februari 2019 Boswachter Erik van der Spek in Texel
vuilruimen

Elk jaar spoelt er weer van alles aan in de Slufter. Denk aan pallets, handschoenen, glas, diverse soorten plastic speelgoed. Soms ook koelkasten of jerrycans waarvan de inhoud totaal onbekend is. Al met al een hoop dingen die van mensen afkomstig zijn maar niet in de natuur thuis horen. Sterker nog, ze brengen de flora en fauna schade toe. En dat is een slechte zaak.

lees meer

Staatsbosbeheer gaat delen heidevelden Duinen van Texel verjongen

30 januari 2019 Boswachter Erik van der Spek in Texel
chopperen

Vanaf volgende week start Staatsbosbeheer met het weghalen van de begroeiing en enkele centimeters van de humuslaag in delen van de Duinen van Texel. Jonge heide krijgt zo de ruimte zich te ontwikkelen en een frisse start te maken.

lees meer

Boeren, vissers en buitenlui; Waddenfondsaanvraag uit Texels Gouden Driehoek

25 januari 2019 Boswachter Erik van der Spek in Texel
Hoge berg

Texelse partijen hebben onder deze titel bij het Waddenfonds subsidie aangevraagd voor een project dat de Texelse cultuurhistorie versterkt. De verschillende deelprojecten zijn aan elkaar verbonden door de historische inwoner Leendert den Berger. De aanvraag is ingediend door Stichting Buitenplaats Brakestein, Stichting Marien Texel, Stichting Texels Museum, Schapenbedrijf De Waddel, ANLV De Lieuw en Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer treedt op als penvoerder. De aanvraag wordt door 9 andere partijen ondersteund: Historische Vereniging Texel, de dorspcommissies van Oudeschild en Den Burg, ANV De Hoge Berg, Natuurmonumenten, Ondernemersvereniging Oudeschild, CIV Texel, Visserijvereniging DETV en Het Scheepvaartmuseum.

lees meer

De konikspaarden zijn in De Slufter op Texel aangekomen

23 januari 2019 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Woensdagmiddag zijn de 20 konikpaarden uit het Oostvaardersveld op Texel aangekomen en in De Slufter losgelaten.

lees meer

Konikpaarden uit Oostvaardersveld deze week naar De Slufter op Texel

21 januari 2019 Boswachter Erik van der Spek in Texel
konik

Zoals het er nu uitziet, komen de konikpaarden uit het Oostvaardersveld deze week daadwerkelijk naar Texel. In het Oostvaardersveld in Flevoland moet het aantal konikpaarden worden verminderd, daarvoor wordt voorlopig plaats gezocht in andere natuurgebieden in Nederland. Wanneer ze komen hangt van het moment af dat deze groep rustig in Flevoland ingeladen en vervoerd kan worden.

lees meer

Gallen, een wonderlijke woning

18 januari 2019 Boswachter Dick Schermer in Texel

Gallen zijn woekeringen in planten veroorzaakt door onder andere galwespjes en vliegen. Vooral eiken hebben veel gallen. Ook op hondsroos en riet komen gallen voor.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog