www.boswachtersblog.nl/ Texel

Introductiecursus Texelse buitengids: iets voor jou?

11 januari 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Als vrienden of familie van de vaste wal bij mij op bezoek komen zijn er altijd een paar highlights waar ik ze het liefst mee naartoe neem. We gaan uitwaaien op De Hors, waar je ziet hoe onder invloed van de zee en wind jonge duinen ontstaan. In de Slufter wijs ik naar de stuifdijk en vertel ik over de mislukte pogingen om het gebied in te polderen. Natuurlijk kan een fietstochtje door het Hoge Berggebied niet ontbreken en sinds kort staat ook een bezoek aan het uitkijkpunt van de Prins Hendrikzanddijk op mijn lijstje. Ongetwijfeld ben ik niet de enige die ons prachtige eiland graag met trots laat zien aan bezoekers.

lees meer

De gezonde Texelse natuur

7 januari 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Het is zover, 2020 is begonnen. Tijd om, na de feestdagen, weer terug in je routine te komen en je goede voornemens een kickstart te geven. Bij winter denk je misschien aan koude, grijze dagen en dat er weinig te beleven is in de natuur. Maar juist nu is het bijzonder en gezond om naar buiten te gaan.

lees meer

De dwergen van Nationaal Park Duinen van Texel

21 december 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Naast zeehonden, zilvermeeuwen, bruine kiekendieven, diverse soorten steltlopers, orchideeën en parnassia valt er nog veel te ontdekken in de Texelse natuur. Zak eens door de knieën, kijk goed en je zult zien dat hier ook heel wat kleine diertjes rondvliegen en minuscule planten staan. In augustus hebben de vogelwachters Guido en Gerrit de tijd genomen om wat meer in detail de valleien van Texel af te zoeken. Ze vonden veel van deze dwergen tijdens hun rondes door de gebieden rondom De Geul, Bollekamer en Kreeftepolder.

lees meer

Introductiecursus Texelse buitengids

18 december 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Ben je graag buiten en wil je jouw liefde voor de Texelse natuur delen met anderen? Dan is de introductiecursus Texelse buitengids iets voor jou. De natuurorganisaties op Texel hebben de handen ineen geslagen om een allesomvattende cursus te realiseren. Op dinsdag 14 januari is er een informatieavond om 20 uur in de Buureton in Den Burg voor alle belangstellenden. Kom vooral en ontdek of het iets voor jou is!

lees meer

Update vrijwilligersgroep Korverskooi op Texel

6 december 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Het was al langere tijd een wens van Staatsbosbeheer Texel om de Korverskooi, de eendenkooi vlakbij De Koog, samen met een vaste groep vrijwilligers te gaan onderhouden. Een aantal maanden geleden deden wij een oproep waar enthousiast op werd gereageerd. De nieuwe vrijwilligersgroep begon in september en sindsdien is er al veel werk verzet, tijd voor een update!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog