www.boswachtersblog.nl/ Texel

Word een week vogelwachter op Texel

2 dagen geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Sinds ruim 100 jaar zijn er vogelwachters van Staatsbosbeheer actief in de Texelse duinen. Treed jij in 2020 een week in de voetsporen van deze vogelbeschermers? Ook volgend jaar hopen wij weer te kunnen rekenen op enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten bij vogelkijkpunt De Geul of De Slufter. Je geniet van het unieke gebied, houdt een oogje in het zeil en deelt je liefde voor de natuur met anderen. De inschrijving voor 2020 is nu geopend.

lees meer

Amfibieën op Texel

8 oktober 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Dat Texel een uniek eiland is voor aanwezige fauna verdient geen uitleg, dat staat buiten kijf. Het eiland is een belangrijke plek voor broed- en trekvogels en herbergt een bijzondere zoogdierenfauna. Niet alleen op zee, maar ook op land: met het voorkomen van de noordse woelmuis en de waterspitsmuis. Wat amfibieën betreft, is Texel uniek vanwege de aanwezigheid van grote aantallen van de rugstreeppad en het voorkomen van de heikikker. Op zaterdag 12 oktober gaan we op zoek naar de heikikker tijdens een RAVON inventarisatiedag, ga je mee?

lees meer

Inschrijving vrijwillige vogelwacht 2020

3 oktober 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Net als vorige jaren wil Staatsbosbeheer ook in 2020 tijdens het broedseizoen vrijwillige vogelwachters inzetten bij de uitkijkpunten in de Slufter en De Geul. De vogelwachters zijn een aanvulling op de boswachters van Staatsbosbeheer. Ze vertellen bezoekers over de gebieden, beantwoorden vragen en houden een oogje in het zeil. Aanmelden om in 2020 aan de slag te gaan als vogelwachter op Texel kan vanaf nu via een online formulier.

lees meer

Afscheid collega Kees Lemstra

1 oktober 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Deze week heeft team Texel afscheid genomen van Kees Lemstra. Na bijna 20 jaar inzet bij Staatsbosbeheer gaat Kees met pensioen. Dankzij Kees zijn de gebieden van Staatsbosbeheer op Texel een stuk schoner en veiliger. We zijn dankbaar voor zijn inzet en hopen hem ook de komende jaren nog vaak tegen te komen in de Texelse natuur!

lees meer

Een eigen bank in de Texelse natuur

27 september 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Een uniek hoekje van het Krimbos, dat kronkelende paadje door de duinen, een speciaal stukje van De Dennen of dat ene punt op De Hoge Berg waar je altijd even stilstaat om van het uitzicht te genieten. De natuur op Texel heeft door de jaren heen een bijzondere plaats ingenomen in het leven van veel Texelaars en bezoekers aan het eiland. Novalishoeve en Staatsbosbeheer bieden iedereen de kans om een eigen zitbank te laten plaatsen op een speciale plek. Een mooie manier om een dierbare te herdenken of een bijzondere gebeurtenis te vieren.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog