www.boswachtersblog.nl/ Texel

Start proef schapenbegrazing op de Hoge Berg

5 dagen geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Als onderdeel van het project boeren, vissers en buitenlui start Staatsbosbeheer de komende week een proef met begrazing van buurtweggetjes op de Hoge Berg. In samenwerking met schapenbedrijf De Waddel wordt vanaf 13 augustus het Hoge Bergweggetje begraasd, het pad is daarom tijdelijk afgesloten voor wandelaars.

lees meer

Natuurgebied in de spotlight: De Muy

9 augustus 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

De Muy is altijd anders. Bloeiende orchideeën in mei en juni, bramen in overvloed tegen het eind van de zomer en de eerste aalscholvers en lepelaars die na de winter terugkeren naar hun broedplaats bij de Muyplas. Het maakt niet uit in welke tijd van het jaar je er bent, het is er elke keer prachtig. De ruige duinen, het weidse uitzicht en de rust zijn altijd aanwezig.

lees meer

18 augustus 2019: diner en avondwandeling in De Dennen

5 augustus 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Op zondag 18 augustus eten we in het bos en genieten we van heerlijke gerechten terwijl het langzaam donker wordt. Na het dessert neemt de boswachter van Staatsbosbeheer je mee voor een avondwandeling. Zet je zintuigen op scherp en beleef de overgang van dag naar nacht. Komt de natuur nu tot rust of juist tot leven?

lees meer

Einde broedseizoen: genieten van extra wandelpaden op Texel

2 augustus 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Goed nieuws voor de avontuurlijke wandelaar: vanaf 1 augustus valt er extra veel te wandelen op Texel. Het broedseizoen in het Nationaal Park Duinen van Texel zit er weer bijna op. En dat betekent dat de groene wandelroutes die buiten het broedseizoen extra beschikbaar zijn voor wandelaars, weer opengaan.

lees meer

De onderwaterwereld boven water halen

26 juli 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Met waadbroek en reddingsvest aan stap ik bij de NIOZ haven in ’t Horntje in een klein bootje. Voor de vissers inmiddels een routineklus, voor mij een heel avontuur. Het is een prachtige zonnige dag en bijna windstil als we langs de TESO haven richting de Mokbaai varen. Al deinend op de golven lijkt het kalm en stil in dit stuk van de Waddenzee maar onder water gebeurt er van alles.

lees meer

Blog van de vogelwachter

19 juli 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Net als vorige jaren zet Staatsbosbeheer tijdens het broedseizoen vrijwillige vogelwachters in bij de uitkijkpunten in de Slufter en De Geul. Deze vogelwachters zijn een aanvulling op de boswachters van Staatsbosbeheer. Ze vertellen bezoekers over de gebieden, beantwoorden vragen en houden een oogje in het zeil. Vorige maand was Gerrit Hendriksen uit Deventer voor een week vogelwachter in De Geul, hij schreef een verslag en maakte prachtige foto’s.

lees meer

Beleef de nacht in de Texelse natuur

5 juli 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Door de Texelse duinen wandelen op een zondagmiddag is heerlijk ontspannend. Maar heb jij diezelfde wandeling wel eens gemaakt terwijl het donker was? Je komt in een compleet andere wereld terecht. Dieren die overdag slapen komen ’s avonds tot leven. Je zintuigen gaan anders werken, je ruikt en hoort veel meer. En als je denkt dat je in het donker weinig kunt zien, dan heb je het mis. Laat je ogen wennen aan de duisternis en je merkt dat je helemaal geen zaklamp nodig hebt.

lees meer

Vrijwilligers gezocht: neem een kijkje achter de schermen van de Korverskooi op Texel

28 juni 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Eiken en elzen spiegelen zich in de grote plas, via een smal paadje beweeg ik me door het kooibos. Wat is het stil. De Korverskooi is een oase van rust op nog geen 3 kilometer van het bruisende De Koog, op de grens van duinen en polderlandschap. Een kijkje nemen achter de (riet)schermen van deze bijzondere plek? Ik ben op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij het onderhoud van dit unieke stukje Texel.

lees meer

Natuurgebied in de spotlight: De Bollekamer

21 juni 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Als kind was De Bollekamer al een van mijn lievelingsplekken op Texel. Wandelen tussen de rond hoppende konijnen, luisteren naar prachtige vogelconcerten en snoepen van bramen tijdens een najaarswandeling. En dan de spanning voor elke bocht: misschien staan we straks wel oog in oog met een Schotse Hooglander. Nog steeds is het een van mijn favoriete plekken om te wandelen en kijk ik elke keer weer mijn ogen uit.

lees meer

Een week als vogelwachter in De Geul

17 juni 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Net als vorige jaren zet Staatsbosbeheer tijdens het broedseizoen vrijwillige vogelwachters in bij de uitkijkpunten in de Slufter en De Geul. Deze vogelwachters zijn een aanvulling op de boswachters van Staatsbosbeheer. Ze vertellen bezoekers over de gebieden, beantwoorden vragen en houden een oogje in het zeil.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog