www.boswachtersblog.nl/ Texel

Een bezorgde blik op de kolonie Grote Sterns

11 mei 2023 Boswachter Thomas van der Es in Texel

Vogelgriep is actueel. In heel het land duiken opnieuw slachtoffers op binnen wilde vogelpopulaties. Op dit moment is het broedseizoen op Texel. Om de grote sterns die nog over zijn te volgen is een camera geplaatst op de Prins Hendrikzanddijk. Dit is een samenwerking tussen Stichting Vogeleiland Texel, Bureau Waardenburg Ecology en Staatsbosbeheer. Door de vogels te volgen kunnen er bij uitbraken met vogelgriep maatregelen genomen worden.

lees meer

Zoet, zout en zilt

11 mei 2023 Boswachter Mariette Smit in Texel

Zo divers als het beheergebied van Staatsbosbeheer Texel is, zul je het misschien wel nergens in Nederland treffen. Zoet, zout en zilt, we hebben het op het eiland allemaal en dat brengt een ongekend rijke en bijzondere flora en fauna met zich mee.

lees meer

Opgelet voor broedende buizerds!

2 mei 2023 Boswachter Mariette Smit in Texel

Een buizerd in de omgeving van de Gortersmient neemt zijn taak om het nest te beschermen wel erg serieus. We hebben een melding gekregen van een hardloper die in De Dennen belaagd werd door een buizerd.

lees meer

De bonte Piet en grote stern in zwaar weer

27 april 2023 Boswachter Mariette Smit in Texel

Tepietepietepiet, met de kenmerkende roep en het zwartwitte verenkleed laat het zich niet moeilijk raden waarom Texelaars de scholekster een bonte Piet noemen. Als vertrouwde weide- en wadvogel zou je verwachten dat deze schoonheid voor altijd een vast onderdeel van ons landschap zal zijn. Dat is echter niet zo vanzelfsprekend als het lijkt.

lees meer

Volg jij mij op als boswachter publiek voor Staatsbosbeheer Texel?

18 april 2023 Boswachter Mariette Smit in Texel

Word jij ons nieuwe gezicht op Texel? Ben je communicatief vaardig en maak je makkelijk verbinding met bewoners en bezoekers van het eiland? Solliciteer dan als boswachter met specialisatie publiek.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog