www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Herstelwerkzaamheden Zandenbosvennen in volle gang

4 dagen geleden Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

De herstelwerkzaamheden bij de Zandenbosvennen zijn volop bezig. Op 18 september is de aannemer begonnen met het snoei en zaag werk rondom deze bijzondere vennen. Op onderstaande foto’s is te zien hoe de werkzaamheden verlopen.

lees meer

Vooraankondiging recreatiezoneringsmaatregelen Zwolse bos en Hendrikzand

20 juli 2023 Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

Een betere balans tussen natuur en recreatie zodat er een toekomst is en blijft voor de Veluwe. Daar werken we samen met de provincie aan. Voor het Zwolse bos bij Heerde en het Hendrikzand bij Nunspeet staan er eind 2023 enkele veranderingen op stapel. Als boswachter vertel ik u graag in dit blog vast wat en waarom.

lees meer

Boswerkzaamheden Speulder- en Sprielderbos, Vierhouterbos en het Zwolse bos

26 juni 2023 Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

Deze bossen beheert Staatsbosbeheer voor een gezonde en gevarieerde natuur, de recreant en kwaliteitshout. Vanaf 24 juli starten er boswerkzaamheden in het Vierhouterbos. Vanaf 4 september starten de boswerkzaamheden in het Speulder- en Sprielderbos en het Zwolse bos. Bij deze werkzaamheden komt hout vrij. Iedereen in Nederland gebruikt hout. Per persoon gebruiken we gemiddeld 1 kubieke meter hout per jaar. Ongeveer 10% hiervan komt uit ons eigen land, 3 % daarvan komt uit de bossen van Staatsbosbeheer. Hoe mooi is het dat een deel van het hout dat wij gebruiken uit eigen duurzaam beheerde bossen komt?

lees meer

Dit jaar geen schaapscheerdersdag op Hoog Buurlo bij Staatsbosbeheer

12 juni 2023 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe
Schaapscheerdersdag Hoog Buurlo

Het is heel spijtig jullie te moeten melden dat we dit jaar geen schaapscheerdersdag op Hoog Buurlo kunnen organiseren.

lees meer

Natuurherstelwerkzaamheden Zandenbosvennen starten in september

25 mei 2023 Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

Hier in het boswachters blog heeft u vaker kunnen lezen over de Zandenbosvennen bij Nunspeet. Zo werd er achtergrondinformatie gegeven over hoe een ven werkt, welke risico’s er voor de natuur zijn, hoe in samenwerking met de klankbordgroep de herstelmaatregelen definitief zijn gemaakt en dus en welke maatregelen uitgevoerd zullen worden en waarom. De vergunning voor het werk is inmiddels verleend door de gemeente. In september 2023 start het herstelwerk. In juni en augustus zijn er publieksexcursies samen met de klankbordgroep om buiten de maatregelen toe te lichten. Aanmelden is nodig.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog