www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Flamingo’s weer terug op Grevelingen

26 oktober 2013 Boswachter William van der Hulle in Aan Zee

DSC01781
Uit de PZC:

BATTENOORD – De winterattractie van het Grevelingenmeer is weer terug.
Een groep flamingo’s is enkele dagen neergestreken bij het haventje Battenoord, in het noorden van het Grevelingenmeer. Volgens boswachter William van der Hulle is het een kwestie van tijd voordat de exotische vogels aan de Schouwen-Duivelandse kant opduiken. De flamingo’s, afkomstig uit een Duitse broedkolonie, even over de grens bij Winterswijk, zijn al tientallen jaren een terugkerend verschijnsel op de Grevelingen, legt Van der Hulle uit. De slikken bij de haven van Bommenede is één van hun vaste stekken. “Ze komen hier naartoe voor de winter. Het zeewater vriest niet dicht, dus weten ze dat er altijd voedsel te vinden is.” Volgens de boswachter van de Grevelingen zijn de vogels dit jaar eerder én is de groep groter dan andere jaren. “De laatste drie jaar hebben we telkens een strenge winter gehad. Misschien dat ze daarom eerder en met een grotere groep komen.”

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog