www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Flessenpost aan de Oosterschelde

30 mei 2016 Wendy in Aan Zee

Tijdens een rondje langs de Oosterschelde op mijn moutainbike had ik dit weekend wel een hele bijzondere vondst. Tussen het zeewier vlakbij Zierikzee dreef een wijnfles, met daarin een brief…

Flessenpost
Flessenpost in de Oosterschelde – Foto: Wendy Janse

Leuk zwerfvuil 
Helaas is er veel zwerfvuil te vinden in Nederland. Vooral aan de kust spoelen regelmatig touwen, netten, blikjes en plastic aan. Vaak neem ik wat mee, om het elders weg te gooien. Maar als ik dan toch zwerfvuil mee moet nemen, dan is flessenpost het leukste zwerfvuil wat ik tot nu toe gevonden heb. Toen ik een fles in het water zag liggen met de kurk er nog op, werd ik toch een beetje nieuwsgierig. Zou er een brief in zitten?

Flessenpost uit Frankrijk
Door het glas heen zag ik dat het een Franse brief moest zijn. Twee kantjes waren vol geschreven met duidelijk een emotionele boodschap. Mijn Franse familie vertaalde de brief voor me. Het gaat om een persoonlijke brief waarin een vrouw een brief schrijft aan haar overleden man.

Mysterieus aandenken
Of de brief in Frankrijk in het water is gelaten weet ik niet. Het etiket was nog redelijk in tact en in de rechterhoek stond ‘2016’ geschreven. De fles is dus dit jaar nog in het water gelaten. Als ‘boswachter aan zee’ hoop je altijd op een mooie vondst, maar deze vondst zal mij nog lang bijblijven…

~ Boswachter Wendy

 

reageren

geef een reactie

 • NME-centrum Schouwen-Duiveland
  31 mei 2016 om 14:22

  Dit is dan nog spannend zwerfvuil ( mits met mate in zee gegooid), maar er ligt inderdaad nog veel meer. Daarom op 11 juni a.s. van 10.00 tot 12.00 uur een opruimactie bij de Schelphoek!
  Meedoen? Meld je aan via: ada.schreurs@nmesd.nl. Alle materialen zijn aanwezig.

 • Flessenpost aan de Oosterschelde – BXRadio.nl
  30 mei 2016 om 21:27

  […] Tijdens een rondje langs de Oosterschelde op mijn moutainbike had ik dit weekend wel een hele bijzondere vondst. Tussen het zeewier vlakbij Zierikzee dreef een wijnfles, met daarin een brief… Leuk zwerfvuil  Helaas is er veel zwerfvuil te vinden in … Lees verder → […]

 • Flessenpost aan de Oosterschelde – Beveland Nieuws
  30 mei 2016 om 18:56

  […] Lees meer bij de Natuur of Milieu Organisatie: […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog