www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Scouting aan het werk in de natuur

10 november 2016 Boswachter Erik Schram in Aan Zee

Scouting groepen uit Axel kwamen afgelopen zaterdag tijdens de Natuurwerkdag de handen uit de mouwen steken in de natuur. Staatsbosbeheer organiseert hier samen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Scouting Axel de Natuurwerkdag. Jong en oud kon die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap.

Iets terugdoen voor de natuur
Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap.  Er waren bijna 100 man, jong en oud die een nieuw pad hebben aangelegd, wilgen en elzen hebben afgezaagd en een van de vogeluitkijk punten hebben vrij gesnoeid. De meeste harde werkers kwamen van de Scouting uit Axel. Daarnaast waren er vrijwilligers van Staatsbosbeheer en Stichting Landschapsbeheer Zeeland aanwezig die voor de begeleiding zorgden. Op een dag als deze is het super om te zien dat omwonenden écht betrokken zijn bij de natuurgebieden. Recreanten maken volop gebruik van de voorzieningen, maar deze vergen ook veel onderhoud. Tijdens deze dag kon de bezoeker ook iets terugdoen voor de natuur. De bezoekers van natuurgebied de Braakman kunnen nu gebruik maken van een nieuw wandelpad en mensen hebben weer goed zicht op de vele trekvogels bij het vogeluitkijk punt over de grote plas.

Struinen
De Braakman is een natuurgebied van ongeveer 600 hectare. Een schitterend gebied om te wandelen, fietsen en paard te rijden. Vanaf de Braakman boerderij aan de Braakmanweg 5, zijn er genoeg mogelijkheden. Wandelaars mogen hier van het pad af en door de natuur struinen. Het bos is een aantal jaren geleden al aangeplant, mede met hulp van vele kinderen tijdens de Boomfeestdag. Daarom oogt het al wat voller en hebben heel veel verschillende planten en dieren inmiddels er hun thuis gevonden. Wil je ook iets terugdoen voor de natuur? Kijk eens naar de vacatures voor vrijwilligers in de Braakman op: https://www.staatsbosbeheer.nl/over-staatsbosbeheer/vacatures/vrijwilligers/vrijwilligers-braakman

20161102_125712_resizednat2

reageren

geef een reactie

  • Wielemaker
    11 november 2016 om 11:20
  • Elly Nijs
    10 november 2016 om 13:11

    Het was een super leuke dag ?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog