www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Weer veilig over de kreek

4 maart 2019 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Afgelopen maanden was één van de bruggen bij Ouwerkerk om veiligheidsredenen afgesloten. Afgelopen week is de nieuwe brug gemonteerd en kan iedereen weer veilig te overkant halen.

Oude brug

Aan de Baalpapenweg in Ouwerkerk lag als sinds jaar en dag een brug. De wandelroutes rondom krekengebied Ouwerkerk liepen over deze brug en ook het hondenlosloopgebied was rond te lopen door middel van deze brug. De brug was het laatste jaar in zeer slechte conditie en is om die reden in december tijdelijk afgesloten voor publiek.

Staatsbosbeheer heeft in de tussentijd de financiering voor een nieuwe brug onderzocht en georganiseerd. Vanuit verschillende invalshoeken is er gekeken naar een nieuw ontwerp, duurzaamheid en hergebruik van materiaal. Uiteindelijk is afgelopen week de nieuwe brug geplaatst en opgeleverd.

Brug Ouwerkerk (foto’s: Staatsbosbeheer)

Nieuwe brug

Voor de bouw van de nieuwe brug zijn eerst de bestaande onderdelen van de oude brug gecheckt. De staanders zijn hierin als voldoende veilig bestempeld en zijn hergebruikt in de nieuwe brug. De relingen zijn volledig nieuw en ook het loopvlak is compleet gerenoveerd. De nieuwe looprooster zijn voorzien van antislip zodat eenieder veilig te brug kan bewandelen.

 

We hopen met deze ingreep dat alle bezoekers weer jaren gebruik kunnen maken van een sluitende wandelroute rondom de Kreken van Ouwerkerk.

reageren

geef een reactie

  • Inge Brandsma-Schraven
    4 maart 2019 om 16:03

    mooi Piet! Ik ga snel weer eens kijken.
    Groetjes
    Inge

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog