www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Dwaal door een bloemenzee middenin de Grevelingen

24 april 2019 Wendy in Aan Zee
Grevelingen bloemenzee - foto Piet van Loon

De Grevelingen staat onder natuurliefhebbers bekend om zijn bloemenpracht. Verschillende orchideeën maar ook zoutminnende planten vinden hier hun plekje. In mei begint het bloemenfeest op de eilanden. Ga je mee? Dwaal door een bloemenzee middenin de Grevelingen.

In het voorjaar lijkt het soms alsof je door een kleurrijk schilderij loopt. Je ziet er bloemen in alle soorten en maten. Geelhartje, aardbeiklaver maar ook orchideeën als de gevlekte en brede orchis groeien hier. Harlekijnen staan al prachtig in bloei. Stap op de boot bij Staatsbosbeheer en vaar mee naar de Veermansplaat of de Stampersplaat. Een gids vertelt onderweg wat er te zien is en je leert alles over de bloemen en planten die je tegenkomt.

Geelhartje - foto Piet van Loon

Stampersplaat en Veermansplaat

Eilanden Stampersplaat en Veermansplaat zijn oude zandplaten. Door de aanleg van de deltawerken is eb en vloed verdwenen, waardoor er meer begroeiing is ontstaan. Zoet water wordt vastgehouden en er heeft zich een unieke vegetatie ontwikkeld. Op donderdag 2 mei en zaterdag 1 juni kun je aan boord stappen naar de Stampersplaat om daar de bloeiende planten te bewonderen. Op zaterdag 4 mei en vrijdag 31 mei vertrekt de boot naar de Veermansplaat.

Boek je bloemenexcursie

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog