www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Nieuwe bewoners op de Krammerse Slikken

29 augustus 2019 Boswachter Ilona Noorlander in Aan Zee
konikpaarden

Binnenkort verwelkomen we nieuwe bewoners op de Krammerse Slikken. Er komen ongeveer 10 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen.

De Krammerse Slikken is een buitendijks gebied ten zuiden van Oude-Tonge van circa 160 hectare. Momenteel wordt het gebied begraasd door koeien in de vorm van seizoensbegrazing met 50 à 60 dieren. Aanvullend op deze begrazing gaan daar koniks geplaatst worden vanwege hun wijze van begrazing en het bijkomende effect op de vegetatie. Het gebied dreigt namelijk te verruigen en vanuit ecologisch perspectief is daarom paardenbegrazing gewenst. Als de paarden in het gebied gearriveerd zijn, zal ik op dit blog wat foto’s plaatsen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog