www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Foto-expositie Boswachter Eddie Wolfswinkel “Lopen tegen Lyme”

30 maart 2022 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Eddie in de bergen

Boswachter Eddie is terug! Na een maandenlange wandeling van Sicilië, dwars door Italië, over de Alpen en door Duitsland is Eddie weer terug in Nederland. Tijdens zijn wandeling heeft hij aandacht gevraagd voor de Ziekte van Lyme en met name voor de behandeling van deze ziekte bij kinderen. Ook liet Eddie zich sponsoren en heeft hij ruim € 13.500,- opgehaald voor de Stichting Tekenbeetziekten. Komend weekend zal dit overhandigd worden en zullen er tevens foto's van zijn reis tentoongesteld worden.

Tocht van 3000 kilometer

In oktober 2021 vertrok Eddie wandelend met een enorme rugzak vanuit Sicilië terug naar Nederland. Stap voor stap liep hij door de wisselende landschappen, door regen, mist of felle zon, ontmoette hij ontzettend lieve mensen die hem een plekje voor nacht aanboden of een maaltijd. Hij beleefde prachtige maar soms ook spannende momenten tijdens zijn reis. Helaas kreeg Eddie – ondanks zijn goede voorbereiding – toch te maken met een ontstoken pees in zijn voet. Hierdoor werd al snel duidelijk dat het uitlopen van de 3000 kilometer lastig werd. Na 5,5 maanden kreeg hij ook klachten aan zijn andere voet en schouder is zijn tocht uiteindelijk gestopt in Wiesbaden. Maar wat een avontuur, wat een geweldige reis!

Eddie in de sneeuw

Lopen tegen Lyme

Een paar jaar geleden werd er bij Eddie Lyme geconstateerd. Heel gek is dat niet, want bij boswachters is de Ziekte van Lyme beroepsziekte nummer 1. Helaas was er toen nog niet veel bekend over deze ziekte en bij veel mensen uit de ziekte zich anders. De één is alleen een beetje moe, de ander wordt deels verlamd, weer een ander heeft opgezette klieren, hoofdpijn, aangetaste spieren of in het ergste geval kan er zelfs een hartstilstand optreden. Het is een sluimerende ziekte die grote gevolgen kan hebben.

Nadat Eddie een aantal jaren gestrubbeld heeft met zijn gezondheid, is hij er weer aardig bovenop gekomen. Wel besefte hij daarna maar al te goed hoe belangrijk een goede gezondheid is. Deze sluimerdere ziekte wilde hij graag onder de aandacht brengen door te wandelen vanuit het zuidelijkste puntje van Italië terug naar Nederland. Een mooie reis met een mooi goed doel: Lopen tegen Lyme.

De opbrengst van zijn reis gaat naar Stichting Tekenbeetziekten. Deze stichting wilt een speciale kinderkliniek oprichten voor kinderen met Lyme. Bij kinderen is het moeilijk om Lyme te constateren en kinderartsen weten vaak niet de specifieke behandeling te geven die ze nodig hebben.

Eddie op de Italiaanse televisie om aandacht te vragen voor Lopen tegen Lyme

Foto-expositie

Tijdens zijn reis maakte Eddie prachtige foto’s van de landschappen, de mensen, dorpen en steden die hij bezocht of van de unieke locaties waar hij zijn tentje of shelter opzette. Enkele van deze foto’s zullen tussen 31 maart en 3 april tentoongesteld worden in de prachtige expositieruimte aan het Tournooiveld 5 te Den-Haag. De foto’s zijn ook na te bestellen.

De openingstijden zijn:

donderdag 31 maart: 11 – 20 uur
vrijdag 1 april: 11 – 20 uur
zaterdag 2 april: uitsluitend voor genodigden
zondag 3 april: 11 – 20 uur

Overhandiging geldbedrag

Op 2 april zal Eddie officieel het bedrag dat hij bij elkaar gelopen heeft (een voorlopige € 13.500,-) aan de stichting overhandigen. Doneren kan nog, dat kan via geef.nl  of via Doneeractie

 

reageren

geef een reactie

  • Robert Schmits
    30 maart 2022 om 21:36

    Ik heb Eddie ontmoet in Rome , echt een kei. Petje af. Veel succes met de foto tentoonstelling op het toernooiveld in “mijn” stad

  • Robert Schmits
    30 maart 2022 om 21:35

    Ik heb Eddie ontmoet in Rome , echt een kei. Petje af voor zijn tocht. Veel succes met de foto tentoonstelling op het toernooiveld in “mijn” stad

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog