www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Steengroeve winnaar van prachtplek 2013

23 mei 2013 Staatsbosbeheer in Achterhoek

De steengroeve van volgdeoehoe.nl is verkozen tot Prachtplek van Nederland 2013.  Inzender Annelies van Klinken uit Eerbeek:  “De steengroeve in Winterswijk is voor mij zo’n bijzondere plek omdat hier verleden, heden en toekomst bij elkaar komen. De plek raakt me iedere keer weer.”

Staatsbosbeheer en SBS6 Hart van Nederland zochten dé Prachtplek van Nederland om te laten zien dat Nederlanders verbonden zijn met natuur. De verkiezing leverde mooie verhalen over bijzondere plekken op. Tijdens de verkiezing werd er ruim 40.000 keer gestemd op de 46 inzendingen. Een overzicht van alle inzendingen is te zien op www.prachtplekken.nl

Betrokkenheid Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) reikt vandaag de award Prachtplek 2013 aan Annelies van Klinken uit. De staatssecretaris is opgetogen over de inzendingen: “Het laat zien dat Nederlanders zich verbonden voelen met natuur in ons land. We hebben allemaal een plek die ons raakt, waar we enthousiast over zijn. Het is mooi dat we door deze verkiezing de Prachtplekken van ons land met elkaar delen. Een betrokkenheid waar ik als staatssecretaris van natuur trots op ben.”

Kwetsbaar Jurylid Gallyon van Vessem, presentatrice van SBS6 Hart van Nederland: “Ik was geraakt door de redenen waarom mensen een inzending instuurden. Het waren persoonlijke verhalen, waarbij mensen zich kwetsbaar op stelden. Prachtig om te zien! Bovendien was ik weer even verbaasd over hoe mooi Nederland is. ”

Grote diversiteit Jurylid en natuurfilmer Luc Enting lette vooral op de kwaliteit van de inzendingen. Luc Enting: “Ik vond de inzendingen buitengewoon verrassend, de diversiteit was groot. De grote natuurgebieden werden natuurlijk ingezonden als Prachtplek, maar er waren ook filmpjes over een bijzondere achtertuin. En dat is mooi: iedereen beleeft natuur op zijn eigen manier.”

reageren

geef een reactie

  • Steengroeve Winterswijk Prachtplek 2013 | Shappa.nl
    23 mei 2015 om 14:01

    […] Blog Staatsbosbeheer Achterhoek […]

  • Steengroeve Winterswijk Prachtplek 2013 » Klinkertjes Blog
    1 augustus 2013 om 00:06

    […] Blog Staatsbosbeheer Achterhoek […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog