www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Luister mee naar het favoriete natuurterrein van boswachter Dirk

9 februari 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek
Boswachter Dirk

Raar maar waar, je kunt naar natuur luisteren. Tijdens de uitzending van radio Buitengewoon neemt boswachter Dirk je, samen met verslaggever Laurens Tijink, mee naar zijn mooiste plekje in de Achterhoek, het Needse Achterveld. Stem a.s. zondag 12 februari tussen 7.15 en 9.15 uur af op omroep Gelderland (90.4 fm) en hoor wat zij zien !

Needse achterveld
Er zijn veel  mooie natuurplekjes in de Achterhoek te vinden. Voor boswachter Dirk is het Needse Achterveld toch echt zijn favoriet. Waarom ? Dan wordt het doodstil….. In het Needse Achterveld  loop je over een van de laatst overgebleven natte heide gebieden in de Achterhoek. Het staat er vol met gagel. Op de hoger gelegen droge gedeeltes staan grillige dennen, eiken en berken. Grote jeneverbesstruiken kenmerken verder dit typische heidelandschap. De afgelopen periode hebben vrijwilligers hard gewerkt om de jonge dennen en berken weg te zagen voor het behoud van dit prachtige natuurterrein. Wil je niet alleen iets moois horen maar ook zien ? Kom dan in april – mei naar het Needse Achterveld. De heidevelden hebben dan helemaal een oranje gloed van de bloeiende gagel.

Uitzending gemist
Als het niet lukt de uitzending met boswachter Dirk te volgen, dan kun je de uitzending nog eens beluisteren. Ook kun je het nog eens nalezen. Veel luister- en leesplezier !

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog