www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Bijzondere workshop Vers-Hout bewerken in de Slangenburg

13 november 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Laat je meevoeren in de eeuwenoude natuur en cultuur van de Slangenburg met de boswachter. Over kronkelige oude paadjes neemt hij je mee in een zeventiende-eeuws landschap vol bijzondere flora en fauna. Vervolgens stap je zelf in de schoenen van de beheerder en ga je hout zagen. Zoek wel een goed stuk uit, want in de middag mag je met je eigen stuk kwaliteitshout aan de slag. Je maakt hiervan een oersterke en unieke lepel.

Workshop

VersHout organiseert workshops waarin, met vers hout en ambachtelijk gereedschap, de mooiste producten gemaakt worden. Op deze dag leer je vers hout te bewerken met verschillende gereedschappen (o.a. het lepelmes) en leer je diverse grepen. Onder de eeuwenoude beuken in de Slangenburg volg je de nerf van het hout en maak je een onverwoestbaar stukje handwerk, de lepel. Uiteraard wordt er goed voor de interne mens gezorgd. In de morgen koffie, thee en wat lekkers om wakker te worden én koffie en thee tijdens het hout bewerken in de middag. Na ochtend krijg je bovendien een stevige, zelfgemaakte biologische lunch om de voorraden weer aan te vullen!

Inschrijven

Je kunt je inschrijven op 19 november of op 3 december aanstaande via: www.staatsbosbeheer.nl/workshopvershout. Voor vragen kun je contact opnemen met boswachter Hielke Alsemgeest, via 06-20439603/h.alsemgeest@staatsbosbeheer.nl. Kijk ook op de website van Vers-Hout voor een impressie, via www.vers-hout.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog