www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Fietsdag wederom een succes

21 mei 2012 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Wat hebben we het weer getroffen met de Fietsdag georganiseerd door Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat! Om 7 uur ’s ochtends stonden Lex, Piet, Peter, Harry, Jetse, Bart en Marjan paraat. Na een snelle bak koffie had ieder een taak om een bijdrage te leveren aan de fietsdag, zodat we inderdaad om 10:00 uur de eerste deelnemers konden verwelkomen.

Dit jaar was het een beetje een thuiswedstrijd met de start bij onze werkschuur. Vanaf daar was het een flink trap naar het oostelijk gedeelte van het eiland, gelukkig was er onderweg voldoende afwisseling tussen kunst, cultuur en natuur. Want direct op het eerste gedeelte kon er gestopt worden bij het Modelspoor museum, galerie ‘November’, de gezamenlijke vogelwachten en de Natuurwerkgroep.  Op de terugweg was het de beurt aan het Natuurcentrum, die uitleg gaf bij de eendenkooi, de meervalkwekerij, onze eigen stand van Staatsbosbeheer en dit jaar werd de tocht afgesloten met een infostand van Rijkswaterstaat aangevuld met de koffietent van Staatsbosbeheer. Al met al was het een tocht van rond de 16,5 km.

We hebben zo rond de 500 deelnemers mogen begroeten een deel daarvan hebben zich ook nog laten verleiden tot een gokje bij de gezamelijke vogelwachten. Want hoe zwaar waren de 4 ganzeneieren eigenlijk? Maar ook konden sommigen de rode puntmutsjes in het Vleijenbos niet weerstaan, de deelnemers werden uitgedaagd om hun kennis te testen. De antwoorden waren terug te vinden bij de informatiestand van Staatsbosbeheer. In het volgend blogbericht maken we de winnaars bekend. Ook je laten fotograferen met motorzaag was een succes te noemen. Maar voor nu, eerst een impressie van de fietsdag en schrijf de volgende Fietsdag Ameland alvast in de agenda vrijdag 9 mei 2013.[slideshow]

reageren

geef een reactie

  • Henk-Jan
    22 mei 2012 om 10:15

    Prachtig dat er zoveel te beleven valt op het eiland. Vanochtend mijn dochter uitgezwaaid voor een weekje schoolkamp op Ameland. Behalve een prakticum in het Natuurcentrum en veel andere spannende dingen, gaan ze zeker het eiland met de fiets uitgebreid verkennen. Er is zoveel te zien op jullie mooie eiland!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog