www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Winaars bekend van de Fietsdag

24 mei 2012 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Horen jullie het trommelgeroffel al? De prijswinnaars van de Fietsdag van afgelopen 18 mei zijn bekend. Bij de stand van de gezamenlijke vogelwachten was het schatten geblazen. Want hoeveel wogen de 4 ganzeneieren eigenlijk? Het exacte gewicht van 603 gram is niet geraden, maar er was er eentje die zat er één gram naast.  T. Imholz zat met 602 gram er wel heel dichtbij. Er waren trouwens nog drie deelnemers, P. IJnsen, Isanne de Vos en Danique Brouwer die er maar 3 gram naast zaten. Zij hadden alle drie 600 gram geschat.

Ook is er een winnaar getrokken uit de vele goede antwoorden van de “Test je kennis ” speurtocht bij de Staatsbosbeheer stand. Het woord wat we zochten was FIETSEN. Het vinden van het woord ging niet altijd even gemakkelijk. Want met name de vraag, welke keutels te zien waren op de foto en welk koeienras we hebben rondlopen in onze begrazingsgebieden, schepte nog al eens verwarring. Gelukkig brachten de informatieborden de deelnemers vaak weer op het goede spoor. En dan waren de antwoorden respectievelijk ree en Hereford rund de juiste! Marian Yntema uit Joure is de winnaar. Beide prijswinnaars ontvangen zeer binnenkort hun prijs. Gefeliciteerd!

reageren

geef een reactie

 • proviron
  26 mei 2012 om 00:39

  Zeer informatieve post. Bedankt voor de tijd neemt om uw mening met ons te delen.

  • Marjan Staatsbosbeheer
   6 juni 2012 om 22:23

   Graag gedaan

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog