www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Vette schelpen verhuizen naar de Feugelpôlle

15 augustus 2012 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Afgelopen maandag berichtten we al dat de werkzaamheden op de Feugelpôlle in volle gang zijn. En het gaat nog steeds voorspoedig. De hoeveelheid kleischelpen die al een tijdje in opslag bij de Ballumerbocht lagen, worden sinds vandaag ook verreden naar de Feugelpôlle.

De schelpen worden eerst grof verdeeld op de reeds gemaakte kleirand om later beter te worden verspreid. Een medewerker van het  loonbedrijf Nagtegaal riep al enthousiast dat het mooie ‘vette’ schelpen zijn. Met andere woorden de klei-schelp verhouding is prima. Kortom met deze schelpen moet er wel een stevige kleischelpen rand komen bij de Feugelpôlle, die het welslagen van het Klimaatbuffer project een duwtje in goede richting geeft.[slideshow]

reageren

geef een reactie

  • Carl Zuhorn
    15 augustus 2012 om 18:40

    Mooi project, en jullie treffen het met het weer. Ben benieuwd hoe het er bij ligt als het klaar is. Mooi item voor een districtsarrangement. Go for it, en succes.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog