www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Fietspad onderhoud

17 juni 2013 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Vorige week zijn we gestart met herstelwerkzaamheden aan de fietspaden. Het werk wordt door de firma Nagtegaal uitgevoerd. Alleen de paden die een opknapbeurt nodig hebben worden onder handen genomen. Op het kaartje is te zien waar deze paden zich bevinden. Bij een aantal paden wordt de bovenlaag vernieuwd met nieuwe kleischelpen. Op sommige plaatsen gaan ze iets rigoreuser aan de slag. Dat zijn dan de paden, die afgelopen winter onder water hebben gestaan door de vele neerslag. Daar zal eerst de slijtlaag worden verwijderd en dan zal het fietspad iets worden opgehoogd. Vervolgens wordt het fietspad verder weer afgewerkt met kleischelpen, zodat iedereen weer ongehinderd kan genieten van de natuur en lekker kan fietsen. Ook in de wat nattere periodes. De werkzaamheden zullen hooguit tot volgende week duren.[slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog