www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Gratis lespakket voor scholen

20 september 2013 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

educatie%20flyerStaatsbosbeheer heeft, in samenwerking met EMS films en Podium communicatie bureau, een educatie lespakket ontwikkelt voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Het lespakket bestaat uit negen lessen, een introductie les en acht thema lessen over oa voortplanting, eten en gegeten worden, communicatie onder dieren enz.
Speciaal voor de scholen is een deel van het filmmateriaal van De Nieuwe Wildernis bewerkt tot 90 clipjes van één minuut. Deze clipjes vormen de basis van de 9 lessen.
Via het lespakket worden de leerlingen, hun leerkrachten en indirect hun ouders, uitgenodigd om de natuur in Nederland te beleven. In een bijlage horend bij het lespakket worden de educatieve activiteiten van Staatsbosbeheer gericht op “wildernis” beleving beschreven. De activiteiten opgenomen in het document hieronder zijn aangedragen door de boswachters in het betreffend gebied en de regionale jeugd coördinatoren van Staatsbosbeheer.

Hoe gaat het in de praktijk werken?
Alle circa 8.000 basisscholen in Nederland hebben een mailing ontvangen, van het bureau Podium, om ze te attenderen op het gratis aan te vragen lespakket. Staatsbosbeheer staat duidelijk in beeld op deze flyer als partner in het project. De scholen worden uitgenodigd om het educatiepakket aan te vragen. Als zij dit doen krijgen ze een code die toegang geeft tot alle lessen en filmclipjes.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog