www.boswachtersblog.nl/ Ameland

De sneeuwuil is gevlogen

24 maart 2014 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Afgelopen zondag gonsde het op het eiland dat de sneeuwuil van Vlieland, via Terschelling naar Ameland was gevlogen. En inderdaad de vogel werd gespot bij het vakantiepark Boomhiemke. Het dier zat redelijk rustig tussen alle nieuwsgierige mensen. Gelukkig heeft Jacqueline Visser de uil goed kunnen vastleggen. Via social media kwam de foto ook langs en al gauw bleek het niet om de eilandhopper te gaan, maar om een ander exemplaar. Deze sneeuwuil is veel witter dan die op Terschelling was waargenomen. Het vermoeden bestaat dat dit wel eens de sneeuwuil kan zijn die al eerder is gespot in Zeebrugge. Maar daar mogen de vogelaars zich nog verder over buigen. Natuurlijk wilden we de volgende dag ook gaan kijken, maar helaas de vogel was gevlogen! Desalniettemin een leuke waarneming die we jullie niet wilden onthouden. [slideshow]

reageren

geef een reactie

  • Snowy owl on Vlieland, video | Dear Kitty. Some blog
    16 april 2014 om 17:03

    […] Snowy owl on Ameland: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog