www.boswachtersblog.nl/ Ameland

30 mei lekker uitwaaien op de fiets

27 mei 2014 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

IMAG0770Doe aankomende vrijdag 30 mei mee met de fietsdag georgansieerd door Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat! We starten tussen 10 en 12 uur bij de werkschuur aan de Ballumerweg 44 te Nes. Deelname is gratis. Een tocht van rond de 17 km rondom de dorpen Nes en Buren, langs bos, duin, polder en wad.  Dit jaar hebben we weer de medewerking gekregen van een aantal (natuur)organisaties die de fietstocht nog leuker maken om te fietsen. Zij zorgen voor een informatieve invulling van de tocht. Zowel de natuur met al zijn geheimen komen aan bod, maar ook de veiligheid hier op het eiland krijgt de aandacht. En een fietstocht zonder een hapje en drankje is natuurlijk geen echte fietstocht. Dus ook dat is geregeld.

Een impressie van vorig jaar. Dit jaar zal het minder hard trappen zijn, de weersvoorspellingen zijn prima!
Een impressie van vorig jaar. Dit jaar zal het minder hard trappen zijn, de weersvoorspellingen zijn prima!

Er is wel een klein verschil met de andere jaren. Dit jaar geen routebordjes langs de weg, maar een route aan de hand van foto’s.  Bij de start ontvangt u een boekje met foto’s en die geeft de richting aan waar heen u moet fietsen. Eén ding is zeker als u in Ballum uitkomt dan is dat niet goed! Volg de foto’s en u komt langs alle informatiestands. Ook de vragen op het formulier verklappen deels waar langs de route loopt. Beantwoordt u de vragen ook goed dan kunt meedoen met de prijsvraag en maakt u kans op een leuk verrassingspakket. Kortom er is voor elk wat wils te beleven op de fietsdag.

Graag tot ziens op vrijdag 30 mei!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog