www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Zeewater voor het Natuurcentrum

13 juni 2014 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Het zeeaquarium in het Natuurcentrum is een prachtig aquarium waar je een blik kunt werpen op de vele vissen die je in de Noordzee en Waddenzee kunt aantreffen. Het zeewater wordt met speciale filters schoongehouden. Maar eens in de zoveel tijd wordt het water ververst en daar helpt Staatsbosbeheer een handje. Tussen de 5 en 7 keer per jaar mogen wij ‘water rijden’, zoals dat genoemd wordt. Achter de trekker komt een grote tankwagen van de firma Nagtegaal en deze rijdt dan naar de haven en zuigt daar de tank vol.

Het vullen van de tank kan alleen maar met hoogwater. Zodra de tank vol is gaat dit richting het Natuurcentrum en daar wordt het reservoir gevuld. Om later in het aquarium gebruikt te worden. Per keer wordt er zo’n 28.000 liter zeewater getransporteerd. Een mooie manier van samenwerking, waarbij er zeker geen sprake is van water naar de zee dragen.[slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog