www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Winnaars eindelijk bekend!

1 september 2014 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Weet u het nog, de Fietsdag 30 mei en ambachtelijke dag in Ballum op 24 juli? Op deze dagen was Staatsbosbeheer vooral actief mensen te informeren. Leuke en gezellige dagen, waarop mensen hebben meegedaan aan prijsvragen. En tot op heden is daar nog geen aandacht aangegeven. Hoogste tijd voor een inhaalslag!

Wie zijn de gelukkige winnaars van de speurtocht van de fietsdag afgelopen mei? Er waren twee mogelijkheden om in de prijzen te vallen. De eerste was de juiste oplossing weten te vinden tijdens de puzzle fietstocht. De oplettende fietser had uiteindelijk het woord ‘boswachter’ op het formulier moeten schrijven. José en Robin Kooiker is het gelukt om het juiste woord bij elkaar te puzzelen. Daarnaast hadden bij de Staatsbosbeheer stand de kabouters zich verstopt en hielden ze allerlei vogels vast. Familie de Kock uit Amersfoort hebben met de verrekijker goed werk verricht en hebben alle vogels kunnen thuis brengen. Zowel familie de Kock als Robin en José krijgen hun prijs zo spoedig mogelijk thuis gestuurd.

Tja, en dan hebben we nog de ambachtelijke dag, 24 juli. Perfect weer en een gezellige drukte in Ballum. Van alles was er te beleven. Ook Staatsbosbeheer was van de partij. Er zijn vele houten schijven gegraveerd door de kundige handen van Jetse, Harry, Lex en Robert. Ook kon men raden wat men zag op een zestal foto’s. Uit de vele goede oplossingen zijn de volgende prijswinnaars gekomen, Sanne en Lotte uit Garderen. Voor de doeners was er ook nog een mogelijkheid om in de prijzen te vallen. Bouw een zo hoog mogelijke toren in 2 minuten tijd, was de opdracht. En die toren moest na de 2 minuten blijven staan! Voor heel veel, een flinke uitdaging. De één dacht het zo wel te kunnen en de ander gebruikte de hulp van de hele familie. Uiteindelijk bleek dat ook de beste methode want familie Bos uit Harderwijk heeft een toren gebouwd van maar liefst 1 meter en 84 centimeter. De jongste deelnemer Jonas Oussoren (4 jaar) wist een toren te bouwen van 76 centimeter. Een knappe prestatie en een aanmoedigingsprijs waardig. En dan hebben we nog Silvan en Dion Demir, zij dachten met een toren van 1 meter en 20 centimeter ook al een eind te komen. Helaas dat is dus niet zo. Maar omdat jullie steeds informeerde naar de bekendmaking komt er ook een aanmoedigingsprijs jullie kant op. Hieronder nog een kleine sfeer impressie van de ambachtelijke dag.

Iedereen van harte gefeliciteerd, de prijzen zullen deze week verstuurd worden! [slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog