www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Doe mee op de Natuurwerkdag Ameland

28 oktober 2014 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Aankomende zaterdag 1 november is het de landelijke Natuurwerkdag. Ook op Ameland kunnen de handen uit de mouwen worden gestoken voor de natuur. Er zal gewerkt worden op de Vlakte van Polet, een binnenduingebied nabij het dorp Nes.

Dit beeld willen we graag zien bij de vlakte
Dit beeld willen we graag zien bij de vlakte

We zien dat de vlakte langzaam aan het dichtgroeien is en hoorden van onder andere omwonenden dat men de openheid, die de vlakte vroeger had, mist. Het verwijderen van de houtige begroeiing en daarna ook het bijhouden is niet een klus die zo 1,2,3 geklaard is. Naast het inventariseren van de wensen en ideeën van omwonenden voor dit gebied, zullen er ook kosten aan verbonden zijn om dit te kunnen uitvoeren.  Dat laatste wordt nog verder uitgebroed, maar dat houdt niet in dat we helemaal niks kunnen doen. Daarom maken we zaterdag een klein begin en geven we aan wat we precies voor ogen hebben.

Handen uit de mouwen, want wat is nou lekkerder dan actief bezig zijn in de buitenlucht. We gaan snoeien en zagen en daarbij hebben we jouw hulp nodig! Van 10:30 uur tot 15:00 uur zijn we buiten aan de slag. Wij zorgen voor het snoei- en zaagmateriaal, drinken en soep. Alles wat je nodig hebt is een goed humeur, kleren die vies mogen worden en misschien een beetje hulp van de weergoden. De werkzaamheden zijn geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar maar wel onder begeleiding van ouders. Er is plek voor 20 deelnemers. Geef je op via onderstaande link (ook in verband met de catering). We verzamelen op de vlakte bij het klaphekje begin van het Kobuspad.

Start: 10:30 uur

Verzamelen: Kobuspad [contact-form to=’m.veenendaal@staatsbosbeheer.nl’ subject=’deelname natuurwerkdag’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog