www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Kom fietsen op vrijdag 15 mei

8 mei 2015 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

DSCN0800Kom gezellig fietsen op vrijdag 15 mei, georgansieerd door Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat! We starten tussen 10 en 12 uur bij de Stayokay te Hollum. Deelname is gratis. Een tocht van rond de 15 km rondom Hollum, langs bos, duin, polder en wad. Dit jaar hebben we weer de medewerking gekregen van een aantal (natuur)organisaties die de fietstocht nog leuker maken om te fietsen. Zij zorgen voor een informatieve invulling van de tocht. Zowel de natuur met al zijn geheimen komen aan bod, maar ook de veiligheid hier op het eiland krijgt de aandacht. En een fietstocht zonder een hapje en drankje is natuurlijk geen echte fietstocht. Dus ook dat is geregeld.

Net zoals vorig jaar hebben we geen routebordjes, maar een route aan de hand van foto’s. Bij de start ontvang je een boekje met foto’s en die geeft de richting aan waar heen je moet fietsen. Eén ding is zeker als je in Ballum uitkomt dan is dat niet goed! Kijk goed naar de foto’s en je komt langs alle informatiestands. Ook de vragen op het formulier verklappen deels waar langs de route loopt. Beantwoord je de vragen ook nog eens dan kun je meedoen met de prijsvraag en maak je kans op een leuk verrassingspakket. Kortom er is voor elk wat wils te beleven op de fietsdag.

Daarnaast hebben we wederom een gezellige en smakelijke afsluiting middenin het dorp Hollum bij restaurant de Griffel. Graag tot ziens op vrijdag15 mei!

reageren

geef een reactie

 • Gerda
  15 mei 2015 om 15:23

  Leuke fietstocht, activiteiten en goede verxorging onderweg met kofiue, cakejes en soep. Wij hebben ervan genoten. Dank voor de goede organisatie. Fam Stolker

 • Nieuwsbrief 2 mei 2015 - Natuurwerkgroep Ameland
  13 mei 2015 om 17:35

  […] Dit jaar hebben we weer de medewerking gekregen van een aantal (natuur)organisaties die de fietstocht nog leuker maken om te fietsen. Zij zorgen voor een informatieve invulling van de tocht. Zowel de natuur met al zijn geheimen komen aan bod, maar ook de veiligheid hier op het eiland krijgt de aandacht. En een fietstocht zonder een hapje en drankje is natuurlijk geen echte fietstocht. Dus ook dat is geregeld. Voor volledige uitnodiging, lees verder. […]

 • brinkh2
  8 mei 2015 om 21:07

  He collega’s veel plezier op deze traditionele fietspad, en duimen voor mooi weer!

  • Marjan Staatsbosbeheer
   8 mei 2015 om 21:25

   Dankjewel

 • Fietstocht georganiseerd door Staatsbosbeheer op 15 mei - Natuurwerkgroep Ameland
  8 mei 2015 om 16:34

  […] Kom gezellig fietsen op vrijdag 15 mei, georganiseerd door Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat! We starten tussen 10 en 12 uur bij de Stayokay te Hollum. Deelname is gratis. Een tocht van rond de 15 km rondom Hollum, langs bos, duin, polder en wad. Dit jaar hebben we weer de medewerking gekregen van een aantal (natuur)organisaties die de fietstocht nog leuker maken om te fietsen. Zij zorgen voor een informatieve invulling van de tocht. Zowel de natuur met al zijn geheimen komen aan bod, maar ook de veiligheid hier op het eiland krijgt de aandacht. En een fietstocht zonder een hapje en drankje is natuurlijk geen echte fietstocht. Dus ook dat is geregeld. lees verder […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog