www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Winnaars fietsdag bekend

27 mei 2015 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Vrijdag na Hemelvaart hebben maar liefts 400 fietsers deelgenomen aan onze Fietsdag. Wel wat minder dan vorig jaar, maar we schrijven dit toe aan de weersomstandigheden. Vorig jaar een prachtige bijna windstille zomerse dag en dit jaar een bewolkte dag, die door de wind guur aanvoelde. Desalniettemin toch een mooie groep deelnemers.

Dankzij vrijwilligers van de vele organsiaties is de tocht elk jaar weer een beleving. De volgende instanties hebben bijgedragen aan het slagen van deze fietsdag, Rijkswaterstaat, Wetterskip Fryslân, StayOkay Ameland, de Molen ‘de Verwachting’, Natuurwerkgroep, Vogelwachten Nes Buren en Hollum Ballum, Kaasboerderij, de Golfbaan, de Ambulance, Restaurant de Griffel en natuurlijk Staatsbosbeheer. Naast informatie over de natuur en veiligheid die men kon ophalen, werden ook de smaakpapillen getrakteerd op het Amelands product. Voor elk wat wils! Net zoals vorig jaar mochten de deelnemers aan de hand van een fotoboekje de route uit puzzelen. Voor de één een makkie voor de andere best wel pittig. Indien de foto’s goed gevolgd werden stond er uiteindelijk een fietstocht van ongeveer 17 kilometer op de teller.

Voor de liefhebber was er de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende prijsvragen. Tijdens de tocht werden er weer letters verzameld en daarmee kon het woord ‘vuurtoren’ gemaakt worden. Veel deelnemers hadden dat goed.

Kijken door de ogen van de kabouters bij de kraam van Staatsbosbeheer was een flinke opgave. De kabouters stonden her en der in de duinen verstopt en hielden foto’s vast van onderwerpen zoals zij dat zien. En dan zie je dat je in een moderne tijd leeft. Veel deelnemers zetten de kabouters op de foto met hun mobiel om dan met die afbeelding de oplossing te zoeken op de panelen in de kraam van Staatsbosbeheer. Appeltje eitje verhaal zou men verwachten, maar gezien het aantal goede oplossingen was niets minder waar. De volgende onderwerpen behoorden op het deelname formulier te staan, grote stern, vlag Staatsbosbeheer, (antenne van)vlinder, stormschade, gezaagde boomstam, jonge kiekendief, orchidee en motorkettingzaag.

Mateo Spoelstra uit Buren is de gelukkige winnaar geworden van de puzzeltocht op de fiets en Kiki uit Amstelveen kon zich het beste vinden in het leven van de kabouter. Beiden gefeliciteerd, jullie krijgen de prijs zo snel mogelijk thuis gestuurd.[slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog