www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Brandweer of houthakker?

18 februari 2016 Robert Pater in Ameland

Vorige week had de brandweer van Nes/Buren een oefening in het Nesserbos. Dit keer was de oefening geen brandjes blussen maar bomen zagen. Of beter gezegd, stormhout zagen. Een aantal scheef hangende  bomen werden aangewezen om vervolgens te worden omgezaagd.

En dat viel niet altijd mee! Zo nu en dan bleef de boom hangen in een andere boom. Normaal is dat geen probleem want dan is er wel een trekker in de buurt die de boom kan omduwen of wegslepen. Maar een trekker zit niet in het wagenpark van de brandweer en daarom moest er een andere oplossing gevonden worden voor de vasthangende bomen. Zo werd de lier aan aantal keren succesvol ingezet en zelfs een hydraulische spreider.
Kortom, het was vermakelijk en vooral ook erg leerzaam.

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog