www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Kekkende Haviken

18 maart 2016 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Ze zijn op het moment goed te horen: de kekkende Haviken. KEKEKEKEK… Met rustig weer is het wel van honderden meters afstand te horen. Dit is onderdeel van de balts en kan de gehele dag worden waargenomen.

Al een aantal weken hangt er een cameraval op Ameland. Dit is een camouflage camera dat reageert op beweging. Er zijn al ongeveer 100 opnames gemaakt van een broedpaar Haviken. Zowel het mannetje als het vrouwtje is te zien en soms zelfs tegelijk!

Op het onderstaande filmpje staat het vrouwtje. Zij is goed herkenbaar aan de ring om haar poot. In alle waarschijnlijkheid is deze Havik geringd op Ameland maar helaas is de ring niet af te lezen om dit te kunnen bevestigen.

 

reageren

geef een reactie

  • Goshawk nest on Ameland island | Dear Kitty. Some blog
    18 maart 2016 om 11:00

    […] Ameland goshawk breeding couple have their mating season now. Warden Marjan writes that the female is ringed. Maybe ringed on Ameland, but unfortunately people cannot read the […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog