www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Nieuw op Ameland collega Marline Wennink

17 oktober 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Al sinds begin september is ons team op Ameland versterkt met een nieuwe collega, Marline Wennink. Misschien hebben jullie haar al getroffen, omdat ze de eerste paar weken veel om haar heen heeft gekeken om het prachtige eiland goed te leren kennen. Daarnaast heeft ze ook vergelijkend warenonderzoek gedaan op de eilanden Terschelling en Vlieland. Maar nu is de tijd van introductie voorbij en gaat ze zich met veel plezier storten op het beheerwerk op Ameland. En is ze dus veel in het veld te vinden. Wij zijn blij met deze versterking in ons team en wensen haar veel werk- en woonplezier op Ameland toe. Onze nieuwe collega stelt zich graag aan jullie voor.

Van oorsprong uit Twente

Mijn naam is Marline Wennink en ben opgegroeid in Twente, omgeving Enschede. En ben in 2010 op het AOC-Oost Almelo gestart met de opleiding Bos- en Natuurbeheer. Deze opleiding heb ik in 2014 succesvol afgerond. Hierna ben ik mij gaan specialiseren op de boomverzorging. Na mijn studie ben ik een cursus ETW (European Tree Worker) gaan volgen om mij nog meer te specialiseren. Met een jaar was dit afgerond en ben ik mijn eigen eenmanszaak gestart. Deze heeft zich 2 jaar goed standgehouden. Maar omdat ik boswachter wilde worden heb ik wel altijd gesolliciteerd op vacatures die mij echt aanspraken.

Ameland bracht mij die droombaan

Zo ben ik op Ameland terecht gekomen. Een mooie uitdaging en een grote stap. Maar dit alles is het zeker waard. Gelukkig heb ik vrij snel toen ik op Ameland aan het werk ging een woonplek gevonden in Buren. Ik ben nu een anderhalve maand aan het werk en het bevalt zelfs beter dan verwacht.

Passie voor natuur

Zelf heb ik altijd een grote passie gehad voor de natuur. Van jongs af aan ging ik al met mijn ouders mee naar het bos, en toen ik ouder werd ging ik fotograferen. Daarnaast is mijn hobby prepareren. Dit alles zat er al van jongs af aan in. In groep 7 riep ik al dat ik boswachter wou worden en dit is nu gelukt. Ik ben inmiddels 23 jaar en vind het super om mij aan te sluiten bij Staatsbosbeheer! Ik zie er naar uit jullie te ontmoeten in het veld, spreek me gerust aan. 

reageren

geef een reactie

  • Herman Brink
    17 oktober 2017 om 21:41

    He Marline, veel succes op het mooie Ameland, en het leuke beheerteam aldaar! Groeten aan de collega’s!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog