www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Een nieuwsgierige gast op de camping

7 december 2020 Boswachter Fabienne Bunicich-Droste in Ameland
een buizerd bij de tentplek

Buizerd op de camping

De Middelpôlle had een goed seizoen gedraaid. Onze natuurcamping was geheel coronaproof gemaakt, zodat we toch gasten konden ontvangen. De campinggasten waren blij en dankbaar dat ze ook dit jaar terecht konden. Deze vakantiegangers zijn zo heel verschillend, maar hebben een gemeenschappelijke gemoedelijkheid en verdraagzaamheid. Met weinig zijn ze tevreden, rust en natuur is hoofdzaak. Het einde van het seizoen naderde en op het terrein werd het alsmaar rustiger. De meeste gasten vertrokken, de zomer leek voorbij. Maar op een dag begin september was daar toch een nieuwe gast.

Tussen bos en duin ligt onze camping de Middelpôlle. Een prachtig idyllische en rustige plek op Ameland. De meeste drukte was achter de rug toen er begin september een buizerd neerstreek op het paaltje van tentplek 18. Met nieuwsgierige kraalogen volgde hij me tot aan het hoofdgebouw. Alle dagen van september was Kobus, die naam paste wel bij deze buizerd, op de camping als ik langs kwam voor mijn rondje.

Zoeken naar het beste campingplekje

Kobus was wel wat wispelturig. Hij kon niet helemaal beslissen welke tentplek nou zijn voorkeur had. Zo kwam hij ook graag op nummer 24 tussen de bomen in de luwte van de wind, maar het meeste zat hij toch op het  tentplek 30. Die had trouwens ook mijn voorkeur. Een ruime plek tussen de bomen, dus best privé met deels een wijds uitzicht en lekker aan het einde van het veld. Hier had Kobus rust en goed zicht op al het lekkers wat er over de grond ritselde. Kobus werd een attractie, hij liet zich door de overige campinggasten van alle kanten fotograferen, best van dichtbij maar natuurlijk wel op afstand van ruim 1,5 meter.

Op doorreis

Zo eind september toen de camping zo goed als leeg was, zat Kobus niet meer op het paaltje van nummer 30. Het werd hem echt te rustig en ging hij op doorreis, vermoedelijk naar een andere idyllische natuurcamping met waarschijnlijk wat meer vertier.

Ook naar onze camping?

Het bezoek van deze buizerd aan onze camping was heel bijzonder, vooral omdat hij zo benaderbaar was.  Mocht je nu graag willen kamperen bij ons op de natuurcamping kijk dan eens op de site logerenbijdeboswachter of wil je meer te weten komen over roofvogels  boek dan een bosexcursie bij het natuurcentrum.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog