www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Een nieuwe boswachter beheer op Ameland

2 maart 2021 Boswachter Fabienne Bunicich-Droste in Ameland
Benno Neij

Benno Neij nieuw gezicht bij Staatsbosbeheer Ameland

Onze nieuwe boswachter beheer stelt zich in onderstaande blog aan u voor:
Sinds februari ben ik, Benno Neij, begonnen als boswachter beheer op Ameland. Een gebied waar ik bekend ben, want ik ben een geboren en getogen Amelander. Ik woon aan de westkant van het eiland in het dorp Hollum. Na ruim 12 jaar in de offshore op de Noordzee werkzaam te zijn geweest, heb ik de overstap gemaakt naar Staatsbosbeheer. Toen de kans zich voordeed om in mijn eigen achtertuin aan de slag te gaan als boswachter, heb ik geen moment getwijfeld en deze kans met beide handen aangegrepen.

Hoe ziet mijn dag eruit? 

In de functie boswachter beheer zal ik, samen met de collega’s van het beheerteam Ameland mij inspannen voor het beheren van ca. 1.300 hectare natuur van Staatsbosbeheer op Ameland en de Engelsmanplaat. Tevens zal ik me bezighouden met het aansturen, begeleiden en coördineren van projecten. Ook ben ik verantwoordelijk voor het opstellen van beheerplannen en de uitvoering van de beheersmaatregelen. Wat hier belangrijk in is, is om de balans te vinden tussen cultuur, natuur en recreëren. Je zult mij zowel op kantoor als in het veld tegenkomen. Kom je mij in het veld tegen, spreek mij gerust aan.

Ons Team

Samen met het beheerteam beheren wij diverse gebieden op Ameland. Dit zijn onder andere het Hagedoornveld, Zwanewaterduinen, Hollumerbos, Kwekerijbos, Lange Duinen, Nesserbos, Oostbos, Roosduinen, Vleijen, Jan Roepeheide en natuurkampeerterrein de Middelpôlle. Het team van Staatsbosbeheer bestaat uit 6 mensen, Marjan Veenendaal (teamleider), Harry de Jong (boswachter beheer), Jetse Nagtegaal (boswachter beheer), Robert Pater (boswachter beheer/BOA) en Fabienne Bunicich (boswachter publiek). Samen dragen wij zorg voor de natuur op het eiland en de Engelsmanplaat.

Volg ons

Staatsbosbeheer Ameland is goed te volgen op het sociaal media. Op Twitter ben ik @Bosw8er_Benno  waar ik jullie laat mee genieten van het mooie Ameland en de werkzaamheden die wij als team uitvoeren. Ik heb er ontzettend veel zin in, om in mijn eigen achtertuin aan de slag te gaan! Als de coronamaatregelen versoepeld worden kom gerust eens langs voor een kop koffie om nader kennis te maken.

Volg ook op Twitter:
Boswachter Marjan Veenendaal @bosw8erameland
Boswachter Robert Pater @Bosw8er_Robert
Instagram:
Staatsbosbeheer Ameland @hartvoorameland
Boswachter Marjan Veenendaal @boswachter_ameland

 

 

reageren

geef een reactie

  • Joop Metz
    2 maart 2021 om 22:28

    Mooi stukje, succes in je nieuwe baan.

  • hessel velzen
    2 maart 2021 om 17:43

    Veel succes met je nieuwe prachtige baan Benno.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog