www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Middag aan de Maas, live vanuit de Biesbosch

2 juni 2015 Staatsbosbeheer in Biesbosch
Het radioprogramma Middag aan de Maas werd life uitgezonden vanad de Halve Maen. (foto: Rederij De Halve Maen)
Het radioprogramma Middag aan de Maas werd live uitgezonden vanaf de Halve Maen. (foto: Rederij De Halve Maen)

Collega Thomas van der Es vertelt wekelijks in Middag aan de Maas, een programma op Radio Rijnmond, over de natuur in de Biesbosch. Met medewerkers van de regionale omroep ontstond het idee om een keer zo’n uitzending live vanuit de Biesbosch te doen.

Wantij
“Maar ja, van het een kwam het ander” zegt boswachter Van der Es. “Op een gegeven ogenblik wilde men er ook luisteraars bij betrekken. Heel leuk, maar hoe krijg je al die mensen mee het gebied in? We hadden dus een groter schip nodig, waarna ik contact zocht met Boy Ottevanger, van Rederij De Halve Maen. Hij wilde graag meewerken en stelde zijn rondvaartboot beschikbaar.” Na een vaartocht eerder dit jaar, waarbij vooral de techniek werd gestest, kon het allemaal doorgaan. Vervolgens werden daar sprekers bij gezocht die vanuit verschillende invalshoeken, iets over de Biesbosch wilden en konden vertellen. Gisteren was het zover. Bij de Ark van Noach verzamelde zich een groep mensen die op de Halve Maen inscheepte. De tocht voerde over het Wantij, langs Villa Augustus, de Sterlinggriend en de Mariapolder, in de richting van de Ottersluis. Na het schutten sloeg de Halve Maen stuurboord uit en ging het gezelschap via de Nieuwe Merwede stroomafwaarts, waar de rondvaartboot ter hoogte van het natuurontwikkelingsgebied de Tongplaat, even bleef dobberen.

Tijdens de life-uitzending vertelde Peter van Beek over het toekomstige Biesbosch Museum Eiland. (foto: Jacques van der Neut)
Tijdens de live-uitzending vertelde Peter van Beek aan Marcia Tap over het toekomstige Biesbosch MuseumEiland. (foto: Jacques van der Neut)

Presentatrice Marcia Tap praatte het geheel aan elkaar en interviews met Dick Verheijen (directeur Parkschap), Wim van Wijk (journalist, geschiedkundige), Jasper Kuijpers (provinciaal hoofd Staatsbosbeheer), Fransca van de Wetering (ondernemer) en Peter van Beek (directeur van het Biesbosch MuseumEiland) werden met muzikale intermezzo’s afgewisseld. Joris Peskens, cameraman bij Holland, Natuur in de delta, vertelde over het filmen van natuur in de Biesbosch. De opvolger van De Nieuwe Wildernis gaat op 21 september aanstaande in première. De vaartocht en uitzending liepen gesmeerd. In de wandelgangen werd dan ook tijdens het afmeren gespeculeerd om deze happening volgend jaar te herhalen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog