www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

“Er is veel behoefte aan zo’n Boerendag”

27 augustus 2015 Staatsbosbeheer in Biesbosch
Boerendag_flyer
De nostalgische flyer van de Boerendag.

Op 5 september aanstaande wordt er op het Eiland van Dordrecht een Boerendag georganiseerd. “Wij houden regelmatig open dagen op ons bedrijf en die trekken veel bezoekers” zegt Chris Komejan van de Shirestal De Griendheuvel in Polder De Biesbosch. “Vanwege die grote belangstelling, zetten we het dit keer breder op en willen we de Boerendag als jaarlijks terugkerend evenement op de kaart zetten.”

 Draaiboek

De activiteiten die thans op de Shirestal De Griendheuvel worden georganiseerd trekken volop volk. “Zonder dat we daar trouwens veel publiciteit voor maken. In onze theetuin staan bijvoorbeeld oude ploegen en eggen. Iedereen vraagt naar de werking ervan en voordat je het weet, sta je een half uur over die dingen te kletsen.” De organisatie van de Boerendag heeft heel wat voeten in de aarde. “Dat kun je wel zeggen. Wij zijn al een jaar bezig met de organisatie. We hebben een gigantisch draaiboek. De hulp van ongeveer 50 vrijwilligers is hierbij uiteraard onmisbaar. Zo heb je bijvoorbeeld verkeersregelaars nodig, die daarvoor eerst een certificaat moeten gaan halen en uiteraard moeten we de nodige veiligheidsvoorschriften in acht nemen. Er komt heel wat om de hoek kijken bij de realisatie van zo’n dag. We willen er eigenlijk een jaarlijks evenement van maken, waarbij we tot op heden alles regelen zonder sponsoring. Er komen veel positieve reacties uit de streek, we hebben zelfs al toezeggingen voor volgend jaar” besluit Komejan. De Boerendag wordt gehouden van 10.00u – 17.00u op het terrein van de Shirestal De

Shirestal
Shirestal De Griendheuvel ligt in Polder De Biesbosch. (foto; Jacques van der Neut)

Griendheuvel in Polder De Biesbosch, Nieuwe Merwedeweg 2 in Dordrecht. Er zijn tal van activiteiten zoals oldtimer tractoren, nostalgische rijtuigen, ploegen met paarden, imkerij, het melken van paarden en er is aandacht voor het werk van de eendenkooiker.           

 

reageren

geef een reactie

  • andrea
    1 februari 2017 om 12:27

    is er dit jaar ook weer een boerendag?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog