www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Het is aftellen voor Holland natuur in de Delta

19 september 2015 Staatsbosbeheer in Biesbosch
ems
Onder toeziend oog van Mark Verkerk (tweede van rechts) worden beelden voor Holland Natuur in de Delta gemaakt. (foto: Jacques van der Neut)
roboduck
Om watervogels van dichtbij te filmen werd een plastic lokeend voorzien van een camera. Propellors zorgen voor de voortstuwing. (foto: Jacques van der Neut)

Het werk zit erop. Holland natuur in de Delta, de opvolger van De Nieuwe Wildernis, gaat volgende week in première. Het vele filmwerk, het reizen van hot naar her om wat voor onderwerp dan ook vast te leggen is achter de rug. Op ruim 60 locaties in ons land werden beelden geschoten en dat leidde tot ruim 600 uur film. Voor de definitieve versie van de natuurfilm, diende dat echter te worden teruggebracht naar zo’n 90 minuten. “Voor cameramensen is dat snijden in eigen vlees” zegt Ignas van Schaick, producer bij EMS Films. “Bij het begin hadden we bijvoorbeeld ruim 40 minuten prachtig beeld van een koppel futen. Gaandeweg het proces kabbelde dat steeds verder terug, naar een paar seconden voor de film. Bij zoiets moeten we ook rekening houden met de verhaallijn en niet alleen maar oog hebben voor het beeld, hoe mooi dat allemaal ook is.” Vorige week heb ik de film met vertegenwoordigers van Staatsbosbeheer en de pers in Hilversum al bekeken. Na afloop sprak ik met Van Schaick en hij vond de kwaliteit van het geluid tegenvallen. “Wij leveren zoiets afgesteld en wel aan, maar blijkbaar gaan er dan toch weer mensen aan allerlei knoppen zitten draaien, waardoor zo’n vertoning niet aan onze hoge kwaliteitseisen voldoet. Voor de première moeten we daar dus scherp op blijven.” Kijk voor meer informatie over de audio en het onlangs aangeboden educatieprogramma Delta in de Klas op: http://www.fotoneut.nl/wp/wp-content/uploads/2015/09/Natuurfilm.pdf

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog