www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Verkiezing Mooiste Natuurgebied van Nederland

19 oktober 2016 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch

Kent u dat gevoel? Net terug van vakantie en voordat je het weet ‘zit’ je weer in je werk. De herinneringen aan bijna twee weken Toscane, met heerlijk eten en prachtige landschappen, vervliegen door de zoals van ouds rinkelende mobiel. Zo belde er een voorlichter. “Heb je zin om woensdagavond aan te schuiven bij Humberto Tan, bij RTL Late Night dus…”.

Verkiezing 

Oeps. Nu is voorlichting natuurlijk en alles wat daar mee samenhangt, een onderdeel van mijn takenpakket. Wat dat betreft helemaal geen punt, maar RTL Late Night? Ik praat weliswaar makkelijk voor camera’s en microfoons van filmploegen en journalisten, maar in zo’n studio is toch even andere koek… In deze uitzending van RTL Late Night gaat het onder meer over de verkiezing van het mooiste natuurgebied van ons land. Samen met twaalf andere vertegenwoordigers van genomineerde natuurgebieden zoals Het Nederlandse Waddengebied (Noord-Holland, Friesland en Groningen), Weerribben – Wieden (Overijssel), De Veluwe (Gelderland), Nationaal Park Oosterschelde (Zeeland) en De Veluwe (Gelderland). Ik vertegenwoordig vanavond aan tafel bij Tan NLDelta Biesbosch – Haringvliet (Noord-Brabant, Zuid-Holland). De verkiezing van het ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’ is een initiatief van staatssecretaris Van Dam. Met de publieksverkiezing wil hij mensen meer betrekken bij wat onze natuur te bieden heeft en natuurgebieden de kans geven zich te ontwikkelen tot nationale iconen, net zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Hollandse tulpen en molens. Onder meer door te investeren in de kwaliteit van de natuur, de verbinding van natuur- en cultuurlandschappen en het verbeteren van activiteiten en voorzieningen moeten de gebieden aantrekkelijker worden voor binnen- en buitenlandse bezoekers. Hierbij is het van groot belang dat er een goede balans blijft tussen het beschermen en het beleven van de natuur. Van 10 oktober tot en met 31 oktober aanstaande kan iedereen zijn stem uitbrengen via de speciale verkiezingswebsite mooistenatuurgebied.nl waarop ook alle informatie over de verkiezing te vinden is.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog