www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Herstelde vogels en egels vrijgelaten in de Biesbosch

15 september 2020 Boswachter Harm Blom in Biesbosch

Op maandag 14 september heeft vogelrevalidatiecentrum Zundert verschillende vogels en egels vrijgelaten in de Biesbosch. In goed overleg met Staatsbosbeheer is een geschikte locatie gekozen waar herstelde dieren weer in het wild kunnen leven! Elk jaar werken wij mee om dieren weer in de natuur uit te zetten.

Het was een bonte verzameling van allerlei mooie dieren die herstelt waren van bijvoorbeeld een ziekte of een aanrijding. Een havik, een sperwer, een haas, vele egels en zelfs een koereiger! Op verzoek van Staatsbosbeheer heeft Roland Jan Buijs van Buijsecoconsult de koereiger mogen voorzien van een ring. Op die manier is de vogel te volgen en levert het nuttige informatie op.

Kleurringen

Het is de eerste gekleurringde koereiger in Nederland en de vogel draagt een witte kleurring met zwarte lettercombinatie ‘AA’. Kleurringen geven inzicht in de verspreiding van de soort in Nederland. Juist omdat in de Biesbosch elk jaar groepjes worden gezien is het interessant om na te gaan of de vogel terugkomt. Alle dieren vlogen en liepen trouwens gelijk de vrije natuur in. Behalve de koereiger. Die leek meer interesse voor de boswachters te hebben;). Laten we hopen dat we nog een tijdje mogen genieten van dit schitterende reigertje.

Bijzonder om te zien met hoeveel passie en betrokkenheid de medewerkers van vogelrevalidatiecentrum Zundert met de dieren omgaan. En fijn dat we vanuit de Biesbosch kunnen meewerken aan het vrijlaten van de dieren!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog