www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Efteling-medewerkers in de Biesbosch

30 april 2021 Boswachter Harm Blom in Biesbosch

Wanneer je een bezoek brengt aan de Biesbosch kun je ze zomaar tegenkomen; enthousiaste Biesbosch gastvrouwen en gastheren. De dames en heren zijn normaal gesproken werkzaam in de Efteling en hebben de sprookjesachtige omgeving tijdelijk verruild voor de mooie Biesboschnatuur. De Efteling is momenteel nog tijdelijk gesloten en in de Biesbosch komen juist veel mensen genieten van de natuur, rust en ruimte. De extra gastheren- en vrouwen zijn daarom ook meer dan welkom!

Enthousiaste gastheren en gastvrouwen

Eén van de gastvrouwen is Petra en zij omschrijft zichzelf als een echte mensenmens. Ze heeft jaren als zelfstandig werkend kok in de Efteling gewerkt en had sinds kort de overstap naar attracties gemaakt. Het contact met de mensen, de gezellige praatjes en de altijd vrolijk gezichten maakten dat ze met veel plezier haar werk deed. Toen de Efteling tijdelijk haar deuren moest sluiten vanwege de coronamaatregelen, kon zij helaas haar werkzaamheden bij de attracties niet meer uitvoeren. Na eerst een tijdje te hebben geholpen in de zorg, kwam ze onlangs in de Biesbosch terecht.  “Ik zag een oproepje om het team in de Biesbosch uit te breiden en vond het leuk om daarbij aan te sluiten. We zijn op de drukkere plekken in de Biesbosch te vinden. We begroeten er mensen, maken een praatje, wijzen mensen op de regels en ruimen zwerfvuil. Soms komen we mensen tegen die heel vaak in de Biesbosch komen en al erg veel weten. In dat geval krijgen wij juist leuke informatie en tips van de bezoeker.”

Op minder drukke dagen hebben de gastheren en gastvrouwen tijd om zelf meer van het gebied te ontdekken. “Ik kwam vroeger met de boot in de Biesbosch, maar kom nu in een nieuwe wereld terecht. Ik kom op stukken waar ik nooit eerder ben geweest en zie dat het een heel gevarieerd gebied is”.

Op alle paden kom je ze tegen, de gastheren en gastvrouwen. Vrolijk, vriendelijk en altijd met een afvalzak!

Absolute meerwaarde

Niet alleen Petra is enthousiast over de samenwerking, maar ook bij de andere gastheren en gastvrouwen spat het enthousiasme ervan af. Ook Staatsbosbeheer is erg blij met hun bijdrage. De extra hulp viel precies samen met de start van het broedseizoen, een extra kwetsbare periode voor de natuur. Het is fijn als er extra mensen zijn die daar aandacht voor hebben en bezoekers vragen om zich aan de toegangsregels te houden.  Staatsbosbeheer heeft al van diverse mensen gehoord dat de extra inzet gewaardeerd wordt. De Efteling medewerkers hebben duidelijk ervaring in gastheerschap en brengen dus echt een extra impuls met zich mee. Je kunt de gastvrouwen en gastheren van de Efteling overigens niet alleen in de Biesbosch tegen komen, maar ook in andere Brabantse natuurgebieden.

 

reageren

geef een reactie

  • Joep
    13 mei 2021 om 15:53

    Dit bevestigd mijn vrees dat de Biesbosch steeds meer op een pretpark gaat lijken als dat niet al zo is.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog