www.boswachtersblog.nl/ BuitenPlaatsen

De wolk die de wereld overging

8 mei 2012 Kunsthistoricus Marcel van Ool in BuitenPlaatsen

Al sinds 2010 experimenteert de kunstenaar Berndnaut Smilde (1978) met het maken van wolken. Smilde is gefascineerd door zeer vergankelijke natuurfenomenen als regenbogen en wolken. Hij wilde een echte Hollandse regenwolk creëren op een plek waar je die niet verwacht zoals een klassieke tentoonstellingszaal.

Het werk Cumulus dat hij voor de Hoornse kunststichting Hotel MariaKapel maakte, is zo oogstrelend dat Smilde er beroemd mee werd. De foto is aangekocht door de legendarische kunstondernemer Charles Saatchi en nu te zien in diens Londense Saatchy Gallery.

Het verkoopbedrag is niet genoemd maar nog niemand heeft flauwe grapjes gemaakt over het verkopen van lucht. Zou dat komen omdat Cumulus gewoon overtuigt?

Ben benieuwd wat Smilde ooit met een regenboog gaat doen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog