www.boswachtersblog.nl/ BuitenPlaatsen

Here's something for the weekend #189

20 november 2015 Kunsthistoricus Marcel van Ool in BuitenPlaatsen

Het beste voor het laatst. Nee, geen flauwe grappen over de bever (“Nice beaver!”-“Thank you, I just had it stuffed.”) maar bewegende beelden. De bever is een van de sterren in Holland, Natuur in de Delta en alleen de trailer is al een feest.[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JyBuEKW2dlE]In 2013 en 2014 kon je middels drie camera’s een beverfamilie in de Biesbosch bekijken. Volg de Bever werd 661.241 keer bezocht.[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Mkpw8oFHSsk]Ook de bevers uit het Noord-Limburgse Schuitwater kwamen in 2014 in beeld. De dam die daar was aangelegd bleek door heel veel andere dieren gebruikt te worden als viaduct. Boswachter Andy Liebrand kwam op het idee om het verkeer op de dam te filmen en Vroege Vogels kwam langs voor opnames. (Check de site). Junior boswachter Ralf van Bree, werkzaam in (het) Schuitwater, bewijst dat je ook gewoon met een smartphone hele gave natuurbeelden kunt schieten.[youtube https://www.youtube.com/watch?v=J0gObHQTDWs]Maar het mooist van al zou het natuurlijk zijn wanneer jezelf een bever ziet. Staatsbosbeheer helpt je op weg met De Grote Vijf safari. Onze boswachters weten waar je allemaal op moet letten en brengen je op hele bijzondere plekken. Dat je dan ook een bever ziet, is niet gezegd. Een ‘bevergarantie’ afgeven zou de hele spanning uit de tocht halen. Bovendien, als je weet dat de boswachter toch wel een blik bevers voor je opentrekt, ben je dan nog wel met al je zintuigen in de natuur, in afwachting van…
Horen we altijd terug van safarigangers: de reis is het doel. En dan valt het niet tegen als de bever zich eens niet laat zien. Er is immers zoveel natuur beleefd.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog