www.boswachtersblog.nl/ BuitenPlaatsen

Here's something for the weekend #217

15 juli 2016 Kunsthistoricus Marcel van Ool in BuitenPlaatsen

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xHUGxTvkKis]Na een dagje strand in Meijendel, vertrok ik naar Versailles om de kunstwerken van Oláfur Eliasson te bekijken, waarover volgende week meer. In Frankrijk vierden we Quatorze Juilllet mee, eerst op de avond van de dertiende met een uitbundig vuurwerk, dan op de dag zelf in alle gemoedelijkheid in een slaperig dorpje waar rond de middeleeuwse kerk een rommelmarkt was en mensen hun zelfgekweekte geraniums verkochten. Vanochtend kwam het bericht binnen van de doden in Nice. Weg onschuld. Ik dacht even, moet ik het nu wel gaan hebben over ‘een dagje naar het strand’? Zeker wel!
Just denna sköna dag
En härlig, ledig dag
Jag gick på stranden, kände sanden
Varm och skön
Je hoort de Zweedse Anni-Frid Lyngstad, al jaren geleden door Katja van Nus getipt voor hsftw. De opname is uit 1967; het was Lyngstads eerste tv-optreden. Later zou ze als Frida en lid van Abba wereldberoemd worden. Het interview is wel heel erg ‘andere tijden’.
Toch, 2016 heeft een zomer van geweld en regen. Anna Ternheim, in 1978 geboren in Stockholm, zingt Summer Rain. Dat doet ze hier samen met de Zweedse Nina Kinert, First Aid Kit (Zweeds folkduo Johanna en Klara Söderberg), Ellekari Larsson (van de band The Tiny, uit hetzelfde land) en de Noorse Ane Brun.[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KlJVJ_GKi-o]

We fall like waves against the rock
Leave with a rush or get crushed
You never know until after the shock
When you wake up, what’s broken what’s not
When you wake up, what’s broken what’s not

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog