www.boswachtersblog.nl/ BuitenPlaatsen

Here's something for the weekend #219

29 juli 2016 Kunsthistoricus Marcel van Ool in BuitenPlaatsen

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DcitAH168-4]
Zijn naam leent zich voor suffe plagerijen, maar Enzo Knol wist daar slim mee om te gaan. Knol is nu een geuzennaam. Succesvol worden door jezelf te blijven is een staaltje Knolpower. Enzo Knol plaatst sinds 2013 filmpjes op youtube. Dat zijn vlogs -van video weblog: gefilmd dagboek dat je op internet zet. Eind vorig jaar had hij 1000.000 abonnees. Nu nog 300.000 meer. Is hij de beroemdste Drent (geboren in Rolde)?
Nu dacht ik dat ik geen tijd heb om naar die snakerigheid te kijken (Knol brak door met een ‘do not try this at home’-filmpje waarin hij een stunt op een fiets uithaalde en zijn arm brak). Maar het blijkt toch om veel meer dan ongein te gaan. Eerlijk: Knol is gewoon ontwapenend, zijn broer Milan (die al eerder vlogde) ook.
Vlog 1010 heet Avontuur in het bos!. Dat bos zien we pas halverwege het filmpje. Milan heeft ooit op internet mieren besteld en die beestjes een tijd gehouden. (Of nog steeds, dat is niet helemaal duidelijk). Aan Enzo laat hij, in een gewoon Nederlands bos, zien hoe tof mieren zijn. Ik noteer: “dit vind ik nou echt zo’n dinosaurusplant”, “supervet”, “check dit!”, “what da fuck”, “die mieren lopen hier alleen maar te chillen”, “mieren doen niet aan nat”, “als je iets weghaalt gaan ze al helemaal trippen”, “ziek veel mieren!”, “echt niet normaal allemaal eitjes”, “teken zijn echt sick hoor”. En dan: “Het was een cool avontuur.” Hoort er een disclaimer bij deze hsftw? In ieder geval: het is niet de bedoeling dierenleven te verstoren.
Nu moet ik als 45 jarige geen jongerentaal gaan gebruiken. Maar deze jat ik voor een keer van ‘m:

Dikke vette peace!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog