www.boswachtersblog.nl/ BuitenPlaatsen

Bij wijze van nieuwjaarswens

6 januari 2017 Kunsthistoricus Marcel van Ool in BuitenPlaatsen

Niet zomaar hippieshit. Het is ook een beetje een verkapte nieuwjaarswens -het mag nog net. Elly & Rikkert zijn al meer dan 45 jaar artiest. Nu zijn ze vooral beroemd vanwege hun Christelijke liedjes, die maken ze vanaf 1976. In het begin waren die echt evangeliserend, later werden ze wat algemener, maar de religieuze grondslag bleef. In 2009 schreven ze:

De bodem is vies
De bossen zijn zuur
En overal rommel
In de natuur
Alles wat groeit
Is door mensen verknoeid
Alles gaat stuk op den duur

Maar er is hoop
Zegt de Heer Jezus
Als je doet wat Ik heb gedaan
Maar er is hoop
Zegt de Heer Jezus
Een betere wereld
Breekt zeker aan

Vast. Of niet, mij is het iets te van dik hout. Maar dat Vrede is de Weg, is uit 1974 en de boodschap is veel universeler -Gandhi klinkt erin door – en de muziek sprankelt. Sta op en Wandel, de titel van de lp, is uiteraard wel aan de Bijbel ontleend (Johannes 5:8), maar ik lees er ook een aansporing in die heel goed past bij Staatsbosbeheer. Omdat we niets liever willen dan dat iedereen de natuur ontmoet. En dan! Er is geen weg naar de natuur…

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog