www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

IJsbaan RAS Alteveer weer een beetje mooier

10 januari 2013 Albert Broekman in Drenthe
Henk Denker onthult samen met het ijsbaanbestuur het paneel.
Henk Denkers onthult samen met het ijsbaanbestuur het paneel.

De ijsbaan van ijsvereniging RAS in Alteveer is weer een beetje mooier geworden. Donderdag onthulden bestuur en Staatsbosbeheer een informatiepaneel. Van Dorpsbelangen en de NAM kreeg de ijsvereniging nieuwe led-verlichting.

De ijsbaan van RAS is niet zomaar eentje. In 2012 werd de ijsbaan door Radio NL uitgeroepen tot leukste ijsbaan van Nederland. Het bestuur doet er alles aan om die eer hoog te houden. Bestuursvoorzitter Abel Mulder vroeg daarom aan eigenaar Staatsbosbeheer om bij de ijsbaan een paneel te plaatsen met informatie over de geschiedenis van de ijsbaan die op een kaart uit 1899 het Holveen wordt genoemd. Het ven is sinds mensenheugenis in gebruik is als ijsbaan bij de bewoners van Roderesch, Steenbergen en Alteveer. Daarnaast is het ven ook gebruikt als spoelplaats, zwemplas en voor bluswater.
Staatsbosbeheer en de vrijwilligers van de ijsbaan maken in het najaar samen de ijsbaan winterklaar door overtollige begroeiing te verwijderen. Ze krijgen daarbij hulp van de Staatsbosbeheer-vrijwilligers en scholieren van de Esborg uit Roden. Nu maar hopen dat Koning Winter zich nog even laat gelden. Dan kunnen ook de tientallen led-lampjes die de ijsvereniging cadeau kreeg van Dorpsbelangen en de NAM dienst doen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog