www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Nieuwe natuurserie Roeg! op TV Drenthe

16 april 2013 Albert Broekman in Drenthe
Het logo van Roeg! gemaakt door collega Martijn Harms.
Het logo van Roeg! gemaakt door collega Martijn Harms.

Interactief, live, creatief, crossmediaal, natuurlijk en vernieuwend. Dat zijn zo maar een paar steekwoorden van de nieuwe natuurserie Roeg!, vanaf woensdag 17 april iedere avond te zien op TV Drenthe (vanaf 18.30 uur). Het programma wordt in samenwerking met Staatsbosbeheer gemaakt.

Hoe groot is de kans dat je een das tegenkomt in de natuur? Wat zijn de eerste tekenen van de lente in het bos. Waar vind je eigenlijk adders, of de stengelloze sleutelbloem? Presentator Joris Barske gaat het bos in, het water op en zoekt samen met onze boswachters Evert Thomas, Pauline Arends, Kees van Son en Aaldrik Pot naar het antwoord. In het programma wordt gebruik gemaakt van een cameraval. Dat is een camera die automatisch aangaat op het moment dat er een dier voorbij komt. Zo kun je van dichtbij zien wat er op een dassenburcht gebeurt.

In de uitzending speelt twitter een belangrijke rol. Via #roeg kunnen kijkers vragen over de natuur stellen, die vervolgens in de uitzending worden beantwoord. Roeg! is een programma van 16 minuten, waarvan de eerste 8 minuten te zien is op televisie en de overige 8 minuten op www.rtvdrenthe.nl. De volgende dag om 17.45 uur kan de uitzending in zijn geheel bekeken worden op TV Drenthe.

Op www.rtvdrenthe.nl/roeg en www.twitter.com/RoegTV vind je meer informatie en kun je de uitzendingen bekijken.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog