www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Bijzondere fietsexcursie in De Onlanden

21 augustus 2013 Albert Broekman in Drenthe
Fietsen door De Onlanden.
Fietsen door De Onlanden.

Een afspraakje met een boswachter onder de Martinitoren? Dat kan! Staatsbosbeheer bied je deze zomer een bijzondere fietsexcursie aan: Van hoog naar laag. De excursie begint met een beklimming van de Martinitoren.  Onder begeleiding van de boswachter fiets je daarna een tocht van 30 kilometer: vanaf de Martinitoren naar en door De Onlanden, een prachtig natuur- en waterbergingsgebied aan de rand van de stad. Tijdens de pauze kun je genieten van een heerlijke picknick.

De Onlanden, gelegen tussen Groningen, Eelde, Leek en Peize, was ooit een ontoegankelijk moerasgebied en daarna het toneel van turfwinning. Nu worden waterberging en natuurontwikkeling in dit laaggelegen gebied gecombineerd. Hierdoor is een groot gebied ontstaan waar moeras, graslanden, houtwallen en petgaten elkaar afwisselen, en waar fietsers, wandelaars en kanoërs de nieuwe natuur op haar best kunnen beleven! Na de excursie begrijp je waarom Stad haar voeten droog houdt.

Zondag 25 augustus a.s., van 13.30 tot 17.00 uur, is de eerstvolgende excursie met eigen of eventueel gehuurde fiets. Voor meer informatie en aanmelden, ga naar: www.staatsbosbeheer.nl/vanhoognaarlaag

De Martinitoren.
De Martinitoren.
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog