www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

18e en laatste survival in bossen Veenhuizen

20 september 2013 Albert Broekman in Drenthe
Veenhuizen: survivallen op z'n best!
Pittige oversteek over een van de vaarten

Op woensdag 18 september is weer de jaarlijkse survivalrun in de bossen bij Veenhuizen gehouden. Deze zeer inspannende belevenis trekt iedere keer de nodige deelnemers, maar ook vele kijkers. Uiteindelijk hebben ongeveer 800 deelnemers de zware run volbracht.

Naar Buiten bij Staatsbosbeheer Veenhuizen
Survivallen op een toplocatie

De Survivalrun PI Veenhuizen wordt gezamenlijk georganiseerd door de ministeries van Veiligheid en Justitie en het ministerie van Defensie. Het bosrijke gebied van Veenhuizen is een geweldige omgeving voor de survivalrun. Door de samenwerking tussen de organisatie, Staatsbosbeheer en het Waterschap kan er optimaal gebruik worden gemaakt van natuurlijke hindernissen. De run gaat door een kwetsbaar bosgebied dat zelfs Natura2000-status heeft. Door goede afstemming is deze run toch te combineren met de belangrijke natuurwaarden in het gebied.

Helaas voor de organisatie wil het Ministerie van Veiligheid en Justitie stoppen met de activiteit, zodat dit vermoedelijk de laatste survivalrun in een serie van 18 jaar was. Een aantal staatsbosbeheerders heeft nagenoeg aan alle edities meegewerkt, en
we hebben daaraan altijd uitzonderlijk veel plezier beleefd!

Meer informatie over de run: http://www.survivalrunveenhuizen.nl/

Boswachter Roelof Blaauw

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog